Göteborgs-Posten

Polis på jakt efter kärlek

Tv: Göteborgsp­olisen David Möller är huvudperso­n i årets säsong av Bachelor, där han dejtar över 20 kärlekskra­nka kvinnor.

- JOHANNA HAGSTRÖM johanna.hagstrom@gp.se

David Möller är polis i Göteborg. Han är också huvudperso­n i årets Bachelor i Sjuan, där han dejtar över 20 kärlekskra­nka kvinnor i jakten på den rätta.

Den fjärde säsongen av dejtingsåp­an Bachelor spelades in i våras och har premiär i Sjuan på måndagen. Det har spridits tv-klipp från programmet och David Möller börjar redan bli igenkänd på stan, något som, kanske lite oväntat, varit en fördel i jobbet.

– Vi var hemma hos en tjej i yngre tonåren som hade det jobbigt med familjen. Hon var ledsen och upprörd, men när hon kände igen mig så blev den en bra hjälp. Bachelor är stort i den åldern och det blev både selfie och kram, säger David Möller.

DET ÄR EN lugn och eftertänks­am Bachelorpo­lis som möter GP i Trädgårdsf­öreningens palmhus en stund innan han ska gå på nästa jobbpass. Han sökte inte själv, det var mamma som anmälde honom i smyg och storasyrra­n som pushade när han först sa ”nej, absolut inte”.

– Jag hade aldrig ens tänkt i de banorna, men efter en lång promenad med en kompis som tyckte att jag borde testa så ringde jag tillbaka och åkte upp till Stockholm för att höra lite mer.

Tv-kanalen var förtjust och vips var det klart att han skulle ner till Grekland och dejta drygt 20 tjejer i lyxig miljö inför tv-kamerorna.

– Jag var lite chockad. Herregud, skulle jag vara med i tv och bli någon sorts kändis? Men så satt jag där och tänkte att ska jag vara en fegis i livet? Nej! Nu har jag fått den här chansen så nu hoppar jag på det här.

Hur var det då?

– Bättre än jag trodde! Det var mycket jobb, men också en otrolig upplevelse och en utmaning. Jag var ju tvungen att leverera varje sekund, annars kanske tjejerna skulle tappa intresset, och jag också. Men jag var väldigt fokuserad och försökte vara på tårna hela tiden.

Kan man vara sig själv när dejtandet blir som en tävling?

– Det är ju ett socialt experiment och det är klart att tjejernas tävlingsin­stinkt triggas. Jag försökte vara mig själv så mycket det gick, men visst kändes det konstigt med kamerorna till en början.

Hur charmar man dig då?

– Man ska vara avslappnad och öppen, men inte gå in för djupt direkt. En härlig person med glimten i ögat, det kanske låter krystat, men att inte vara för seriös. Och att jag tycker att personen är vacker är såklart viktigt också.

I första programmet står David Möller framför Bachelorhu­set och tar emot 23 tjejer, en i taget. Det märks att flera av deltagarna är väldigt nervösa. Han verkar kolugn.

– Jag älskade faktiskt varje sekund av det. Det var som på julafton när man var liten och fick paket. Det doftade syrén och det kom fler och fler tjejer, med olika dialekter, herregud här kommer någon från Falun, för min skull! Jag blev faktiskt väldigt rörd.

Huruvida David Möller hittade kärleken i Bachelor är en hårdbevaka­d hemlighet, men han har i alla fall inte ångrat sin medverkan ”en sekund”.

Så du är kär?

– Det får jag ju inte svara på, haha. Så här: Det är en stor erfarenhet som jag kan berätta om när jag sitter som gubbe på hemmet. Sen kan vissa saker säkert gå på röva, men det är bara att resa sig igen.

Hur ska du kolla på programmet nu då? – Jag får ta svängen förbi Ikea och köpa ett gäng skämskudda­r, haha.

Vad säger de på jobbet?

– Man är ju Bachelor-David nu, det är säkert en del snack, men det som kommer fram till mig är positivt. Jag har jobbat så pass länge och är trygg i min tjänsterol­l så jag tror inte att det påverkar så mycket.

Och vad säger mamma?

– Hon är nog den som är mest nöjd av allihopa, hon är väldigt stolt.

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON ?? BUBBLA. David Möller ville verkligen hitta kärleken i Bachelor. ”Man hamnar i en bubbla därnere, där bara det här finns.Det är klart att det blir annorlunda när man kommer hem till disken, men träffar man helt rätt person så tror jag nog att det ordnar sig ändå.”
Bild: THOMAS JOHANSSON BUBBLA. David Möller ville verkligen hitta kärleken i Bachelor. ”Man hamnar i en bubbla därnere, där bara det här finns.Det är klart att det blir annorlunda när man kommer hem till disken, men träffar man helt rätt person så tror jag nog att det ordnar sig ändå.”
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden