Göteborgs-Posten

Irandust skadad – undersöks i dag

Daleho Irandust, 20, lämnade U21-landslagss­amlingen efter en ljumskskad­a. Hur länge mittfältar­en är borta är oklart. – Jag har haft problem där, säger han.

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se

U21-landslaget har en match kvar i EM-kvalet och ligger tvåa i sin grupp. Inför den sista matchen mot Belgien som leder gruppen tvingas förbundska­pten Roland Nilsson att kalla in en ny spelare.

Detta när Daleho Irandust har åkt på en ljumskskad­a och ersätts av Herman Hallberg.

– Jag har haft problem där tidigare. Jag har rehabat hemma med Häcken sedan matchen mot Malmö och nu fick jag besvär igen. Då bestämde vi att det var bättre att jag lämnade nu innan det är försent, säger han.

Segt läge att tvingas kasta in handduken?

– Ja, det är lite tufft. Jag hade inte varit på läktaren den här gången så det är lite tråkigt. Det är en viktig match för oss.

I dag ska han undersökas och först då vet Irandust och Häcken hur länge mittfältar­en kan vara borta.

– Vi får se hur det är och hur vi gör därifrån. Men det är så det är, det är inte mycket att göra, säger han och fortsätter:

– Det har gått ganska bra de senaste matcherna för mig även om det inte blivit poäng. Men helheten har varit bra. Jag har känt mig pigg.

För Häcken är det Östersund nästa söndag som gäller och laget är just nu sexa i allsvenska­n. Upp till fyran Malmö är det endast en poäng och till tvåan Hammarby och trean Norrköping är det sex poäng.

– Det lever fortfarand­e för oss, vi har alla lag framför oss kvar förutom Malmö och AIK. Det blir jävligt intressant­a matcher och vi kanske når en andraplats, säger Irandust och fortsätter:

– Det har blivit jävligt bra och vi spelar bra och har hittat rätt.

 ?? Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN ?? SKADAD. Häckens Daleho Irandust råkade ut för en ljumskskad­a på U21landsla­gssamlinge­n.
Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN SKADAD. Häckens Daleho Irandust råkade ut för en ljumskskad­a på U21landsla­gssamlinge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden