Göteborgs-Posten

Frölunda-profilerna rök ihop i slagsmål

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se

Anton Blidh och Lias Andersson kämpar båda i AHL och hoppas få chansen i NHL igen. Under natten till söndagen vann Anderssons Hartford över Blidhs Providence. Dessutom rök de två Frölundapr­ofilerna ihop i ett slagsmål. – Det var en rätt trött fight, säger Anton Blidh.

Lias Andersson, 20, imponerade stort under försäsonge­n med New York Rangers. Trots det fick han ingen plats i NHL-laget utan skickades ned till farmarliga­n och Hartford Wolf Pack.

– Jag känner mig mycket mer explosiv! Det där målet kunde jag inte ha gjort förra säsongen. Min kondition är också bättre, sa han till GP tidigare i somras.

För en annan Frölunda-profil, Anton Blidh är det en liknande sits. Trots att han imponerade på klubbledni­ngen under försäsonge­n så placerades han på waivers-listan. Något som innebär att samtliga klubbar i NHL kunde försökt att värva honom.

Men inget lag nappade på Blidh som även han fick inleda säsongen i AHL och Providence Bruins.

– Jag vill inte härja runt i AHL i hela mitt liv. Men att dra hem, när jag ändå är med i bilden? Det känns så fel!, sa han nyligen till GP.

UNDER NATTEN TILL söndagen svensk tid möttes då Providence Bruins och Hartford Wolf Pack. En match som Hartford vann med 4–3 och både Lias Andersson och Anton Blidh blev målskyttar i matchen för sina respektive lag.

Dessutom rök duon ihop och hade ett eget litet slagsmål på isen.

– Det är inga hard feelings mellan oss, båda två är vinnarskal­lar, säger Anton Blidh och fortsätter.

– Jag tror att Lias bara slog ett slag men det var en rätt trött fight. Vi snackade med varandra efteråt och då berättade han att det var hans första fight så det var bra av honom. Han försvarade sig bra.

Men du vann?

– Haha, ja! Det låter bra!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden