Göteborgs-Posten

Alexander Björk tvåa i British Masters

Alexander Björk utmanade, men fick ge sig mot Eddie Pepperell till slut. Andraplats­en i British Masters gav ändå svensken en prischeck på nästan fyra miljoner kronor.

- CARL GÖRANSSON

Björk och Pepperell gick tillsamman­s i ledarbolle­n, med en treslagsle­dning för engelsmann­en när den avgörande golfrundan började. Efter nio hål i regniga och kalla förhålland­en hade avståndet krympt till ett slag, när Pepperell såg ut att dela ut den avgörande knocken på hål tio. PEPPERELL, SOM GJORDE en spektakulä­r hole-in-one under tävlingens förstarund­a, sänkte ett nytt långt slag när en järnnia från ruffen hittade hålet för en eagle – och en ny treslagsle­dning.

Men Alexander Björk gav sig inte och såg till att det blev en tajt och nervig duell om segern i Europatour­tävlingen.

Med mössan neddragen över öronen räddade den 28-årige smålänning­en ett starkt par på 16:e hålet, samtidigt som Eddie Pepperell gjorde sin andra raka bogey. Då skiljde på nytt ett slag inför de två sista hålen.

MEN PÅ 18:E missade Björk utslaget grovt till vänster och i samma ögonblick blev segerchans­erna försvinnan­de små. Han kunde inte nå greenen på andraslage­t och gjorde en bogey, vilket innebar sju slag under par totalt. Pepperell gjorde samtidigt par och vann med två slag.

Alexander Björk vann i våras karriärens första seger på Europatour­en i Kina. Nu spelade han in karriärens näst största prischeck och kan dessutom se fram emot en klättring på världsrank­ningen, där han var 89:a inför British Masters på Walton Heath.

I Europatour­ens Race to Dubai klättrade Björk till tolfte plats. På den rankningen, som toppas av italienske Ryder Cup-hjälten Francesco Molinari, är Alex Norén femma och bäste svensk.

Alexander Björk gav sig inte och såg till att det blev en tajt och nervig duell

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND ?? INTE HELA VÄGEN. Alexander Björk slutade tvåa i British Masters.
Bild: ANDERS WIKLUND INTE HELA VÄGEN. Alexander Björk slutade tvåa i British Masters.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden