Göteborgs-Posten

Tung premiär för Blåvitt – som siktar mot toppen

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N

De regerande mästarna blev för tuffa för IFK Göteborg i premiären. Men siktet är trots det högt inställt redan i år. – Vi ska slåss om SM-guldet, säger Nicklas Asp.

Det kunde ha börjat med en enklare uppgift för IFK Göteborg Futsal. Men på andra sidan stod regerande mästarna IFK Uddevalla.

Ett Uddevalla som har varit igång sedan i somras och nyligen varit iväg och spelat i Champions League.

– Det är aldrig kul att förlora, men det är en bortamatch mot regerande mästarna och vi har många nya i laget. Förlusten är ju inte kul men det är ändå en hedersam förlust med tanke på förutsättn­ingarna och att det är den tuffaste matchen på säsongen, säger lagets tränare Nicklas Asp och fortsätter:

– VI STÅR ändå upp och det är ingen överlägsen seger. Men man ska aldrig vara nöjd över att förlora en match när man spelar för IFK.

Matchen vann ett starkt Uddevalla med 2–0. Men IFK Göteborg saknade inte chanser – däremot effektivit­et.

– Vi har genomfört ett generation­sskifte och fått in många nya och unga spelare. Vi har breddat vår trupp då det är fler matcher den här säsongen och vi behöver en bredare

trupp och ett större lag. Jag tycker vi har fått in många bra och unga talanger men sen kommer det att ta lite tid. Vi är ju bara fyra spelare på planen och då krävs det verkligen att man känner varandra, säger Asp.

Lättare att hitta nya spelare nuförtiden?

– Det är mycket enklare att hitta bra spelare nu. Vi tittar ju på fotbollen och tar sedan spelare som vill satsa på futsal och har talang för det. Nu har vi faktiskt fått tacka nej till ganska många för intresset är större än någonsin. För oss gäller det att hitta rätt balans och rätt spelartype­r och i år har vi fått in en väldigt bra trupp. Vi är redan starka men under säsongen när vi har fått lite mer tid så kommer det att bli ännu bättre.

MOT UDDEVALLA SAKNADES både Anton Lundqvist som opererat blindtarme­n, samt Mattias Etéus som blev seriesegra­re med Lindome i fotbollens division 2 under lördagen.

– Vi saknade lite rutin, det gjorde vi, säger Asp.

Målet för er i år?

– Vi har inget uttalat resultatmå­l för säsongen, det är lite svårt när vi inte vet vart vi står. Men vi ska vara med däruppe och slåss om ett guld. Sen kanske det är mer rimligt med en målsättnin­g om SM-guld nästa år, då ska vi vara redo och absolut vara där. Med det sagt är det inte omöjligt att vi är med däruppe och slåss redan i år. Vi kanske inte tar guld i år men nästa år då ska vi ta guld.

Ett löfte?

– Haha. Jag säger att det är möjligt med guld i år men rimligt med guld nästa säsong.

”Det är ändå en hedersam förlust med tanke på förutsättn­ingarna”

NICKLAS ASP Blåvitts tränare

 ??  ?? GÅR FÖR GULD. Men det började inget vidare för Blåvitts futsallag i går – det blev förlust mot Uddevalla.
GÅR FÖR GULD. Men det började inget vidare för Blåvitts futsallag i går – det blev förlust mot Uddevalla.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden