Göteborgs-Posten

Alingsås krossade AIK på bortaplan

- Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER PHILIP TROLLÉR philip.troller@gp.se

Jämnt och tätt inlednings­vis – sedan ryckte Alingsås och spelade hem två poäng borta mot AIK. – Vi genomför matchen på ett bra vis, säger Alingsås målvakt Niklas Kraft till C More.

Alingsås start på säsongen har varit mycket upp och ner. Men på sistone har Mikael Franzéns manskap allt mer börjat hitta rätt.

Storseger mot Önnered hemma senast följdes på söndagen upp av en två nya poäng borta mot AIK.

Det var dock helt jämnt till en början. AIK, jumbo i tabellen, stod upp bra och efter tolv minuters spel var ställninge­n 5–5.

Då la Alingsås i en högre växel. Niklas Kraft bjöd på ett par vassa räddningar samtidigt som gästerna fick till både försvars- och anfallsspe­l.

I paus var det bortaledni­ng 15–8.

ÖVERTAGET VAR ALDRIG nära att tappas i den andra halvleken. Alingsås med Felix Claar och Mishels Liaba i spetsen kunde komfortabe­lt spela in ytterligar­e två poäng.

– Jag tycket att vi genomför matchen bra. AIK hade lite otur, främst i första halvlek, som gjorde att de halkade efter. De hade lite stolpträff­ar och sådär, säger Niklas Kraft till C More.

Vinsten gör att fjolårssem­ifinaliste­n är uppe på andra plats i en haltande tabell.

– Helst hade vi haft en seger till, men överlag är det bra, säger Niklas Kraft till C More om Alingsås inledning på säsongen.

 ??  ?? ÖVERLÄGSNA. Alingsås vann överlägset mot AIK på bortaplan.
ÖVERLÄGSNA. Alingsås vann överlägset mot AIK på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden