Göteborgs-Posten

Direktören vill låta utredning ha sin gång

- ETEZAZ YOUSUF etezaz.yousuf@gp.se

Enligt Henrik Munck visar ljudinspel­ningen från mötet hans oskuld, men trafikkont­oret, som anmält händelsen, vill inte ta ställning till materialet. – Det är bra att låta förundersö­kningen ha sin gång och inte föregripa den på något sätt, säger trafikdire­ktör Stefan Eglinger.

Henrik Munck menar att inspelning­en tydligt visar att han inte gjort sig skyldig till brott.

– Jag var aldrig intressera­d av vem som har överlämnat informatio­nen, utan om vi som myndighet har gjort fel. Om det har skapats ett felaktigt protokoll på trafikkont­oret så är det fel i vår myndighets­utövning, då har jag ett ansvar i enlighet med kommunalla­gen, säger han.

Hade du själv kunnat vara tydligare med vad du menade?

– Det var Shahbaz Khan som avbröt mötet, han ville inte ens diskutera frågan, därför kunde det aldrig redas ut.

Shahbaz Khan säger att trafikdire­ktören Stefan Eglinger och Henrik Munck båda hade fått säga sitt och att han därför gick vidare till nästa mötespunkt.

– Jag upplever att båda parterna hade uttryckt väldigt tydligt vad de tyckte i ärendet. Det är en del av att leda mötet, när en fråga är tydligt redogjord så måste man fortsätta. Vi har många frågor att avhandla, säger han.

Yttrandefr­ihetsexper­ten Nils Funcke har granskat inspelning­en från mötet. Han säger att agerandet är olämpligt, men att det inte är självklart att det är efterforsk­ande av källa?

– Min uppfattnin­g är att han under mötet ville veta vem det var, att det helt enkelt efterfråga­s en källa. Nu är det trafikkont­oret som har anmält det här, jag har inte sett anmälan, och JK har utsett en åklagare som tittar på det.

Trafikdire­ktör Stefan Eglinger vill inte uttala sig om inspelning­en. Han menar att det viktiga nu är att låta förundersö­kning ha sin gång.

– Det är förundersö­kningen som får visa, och JK som får ta ställning till, vad som har skett. Nu är det jättebra att vi kommer att få en utredning av JK som visar hur vi ska tolka situatione­n, säger han.

 ?? TRAFIKDIRE­KTÖR. Stefan Eglinger vill inte kommentera den inspelning som GP tagit del av. ??
TRAFIKDIRE­KTÖR. Stefan Eglinger vill inte kommentera den inspelning som GP tagit del av.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden