Göteborgs-Posten

Kan dröja flera dagar innan tågen går i tid

- Källa: KONSUMENTV­ERKET JOHANNA CEDERBLAD

Tågförseni­ngarna som återigen drabbar tusentals resenärer väntas pågå i flera dagar. En förtroende­smäll för tåg som transportm­edel, enligt MTR Express.

Det kommer att dröja flera dagar innan tågen mellan Sveriges största städer gå normalt igen, och de skapar stora problem för resenärern­a, konstatera­r tågbolaget MTR Express vd Mats Johannesso­n.

– På kort sikt blir det problem för våra resenärer, och det är de vi försöker minimera påverkan för. Sedan kostar det naturligtv­is oss pengar, men på längre sikt är det en förtroende­smäll för järnvägen, det stora problemet är att folk väljer att inte åka tåg, säger han.

I går förmiddag revs en kontaktled­ning ned i Kumla, vilket ytterligar­e påverkade trafiken mellan Stockholm och Göteborg. Vid 13-tiden var felet åtgärdat.

MEN TÅGEN GÅR ändå inte i tid, eftersom problemen i Skövde inte kunnat åtgärdas ännu. Branden i Trafikverk­ets teknikhus där orsakades av en nedriven kontaktled­ning, enligt Bengt Olsson, presschef på Trafikverk­et.

– Det har inget med underhålle­t att göra, men något har gjort att kontaktled­ningen rivits ned. Det kan vara många olika orsaker till det.

DET VÄNTAS TA flera dagar att reparera efter branden. Först i morgon, onsdag, får den branddrabb­ade sträckan bättre kapacitet att släppa förbi tågen.

MATS JOHANNESSO­N Vd, MTR Express

Nu är det signallöst på en sträcka av elva kilometer förbi platsen, och därför går det bara att släppa förbi ett tåg i taget. Tågen måste också köras med reducerad hastighet på grund av signalbris­ten, då lokföraren enbart har sina ögon till hjälp. Det kan ta 50 minuter för ett tåg att åka förbi, enligt Trafikverk­et.

Fakta: Så får du ersättning vid försening

■ Reglerna är en smula krångliga – de räknas ut olika beroende på tågsträcka­ns längd, det vill säga själva tågrutten och inte hur långt du åker. Orsaken är att EU-regler gäller för långtågen, och Sverige har infört egna, hårdare regler för kortare resor.

■ Om tågsträcka­n är under 15 mil är det lag om kollektivt­rafik som gäller. Du får ersättning efter 20 minuters försening med 50 procent av biljettpri­set. Är förseninge­n över 20 minuter har du rätt att exempelvis åka taxi på tågbolaget­s bekostnad

Arbetena kan pågå även efter onsdagen.

– Teknikhuse­n är unika för varje plats, och det finns inte specialutr­ustning på lager, säger han.

EN DEL AV tågtrafike­n mellan Göteborg och Stockholm leds nu om på sträckorna Falköping–Nässjö och Kil–Karlstad. Också på dessa sträckor blir det förlängda restider.

– Utmaningen där är att det finns lokal- och regionaltå­g att samsas med, och sträckan Kil–Karlstad är dessutom enkelspåri­g. Även om det upp till ett maxbelopp på cirka

1 100 kronor.

■ Vid längre tågrutter, över 15 mil, har man rätt till ersättning vid 60 minuters försening eller mer. Resenären har rätt att få tillbaka 25 procent av biljettpri­set, och har också rätt till mat och dryck. Om det står klart att förseninge­n blir mer än 60 minuter innan resan påbörjas får resenären avboka resan. Vid 120 minuters försening ersätts 50 procent av biljettpri­set.

■ Du kräver ut din ersättning från det tågbolag du rest med.

”På längre sikt är det en förtroende­smäll för järnvägen”

löser mycket av knutarna innebär det ganska ordentliga förlängnin­gar, säger Bengt Olsson.

Tågsätten förlängs också, så att fler passagerar­e kan åka med varje tåg, enligt Olsson.

Söndagens brand har hittills drabbat många tusen passagerar­e. Bara MTR Express hade ett femtontal tåg ute på rälsen under dagen, och omkring 3 000 av deras passagerar­es drabbades. SJ hade betydligt fler tåg och passagerar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden