Göteborgs-Posten

Ett fint år för Lantz

Fotboll: Kaossäsong med Öis i fjol har skiftats mot guldstrid med GFC i år. Då passar tränaren Marcus Lantz på att njuta.

- PHILIP TROLLÉR philip.troller@gp.se

Kaossäsong med Öis i fjol har skiftats mot guldstrid med GFC i år. Då passar Marcus Lantz på att njuta. – Det är så förbannat roligt att få vara med om det här, säger tränaren.

Förra säsongen var turbulent. Efter en svajig vår och sommar fick Marcus Lantz lämna sitt uppdrag som Öis-ledare. Drygt ett år senare är tränarlive­t annorlunda.

Nu har skåningen gått från sparkad och utskälld – till att vara chef för ett guldjagand­e Göteborg FC.

– Hade vi innan säsongen sagt att vi med två omgångar kvar skulle vara med och slåss om guldet och andraplats­en, hade jag kanske inte vågat tro på det, även om jag såklart drömde om det, säger Marcus Lantz efter att Göteborg besegrat Växjö med 4–0.

Det gjorde att laget håller sig kvar i guldkampen.

– Det här var ett drömscenar­io inför säsongen, att få vara med och fajtas om medaljerna, nu är vi där. Det är riktigt härligt.

NÄR HAN I vintras fick frågan om att ta över Göteborg var han först lite tveksam. Men han bestämde sig för att hoppa på uppdraget. Ett val han knappast ångrar.

– Innan jag hoppade på det här var jag lite osäker. Jag hade aldrig tränat ett damlag innan. Jag tänkte ”Ska jag göra det eller inte, hur kommer det bli?”, men jag ångrar inte mitt val en sekund. Det har varit ett fantastisk­t roligt år.

Det var ett tufft fjolår, nu går det betydligt bättre. Hinner du njuta?

– Ja, det hinner jag faktiskt. Det är det som är så jäkla roligt. Tjejerna spelar stundtals en helt fantastisk fotboll och det är en njutning att stå vid sidan då. Att stå och se att det vi har jobbat med under hela året sitter, är skönt. Så jag hinner absolut njuta. Det måste man göra, även om det är lätt att glömma det.

”Det här var ett drömscenar­io inför säsongen ... nu är vi där. ” MARCUS LANTZ

Det är så förbannat roligt att vara med om det här.

NÄRMAST VÄNTAR Kristianst­ad på bortaplan innan säsongen avslutas med en potentiell guldmatch mot Rosengård hemma på Ullevi i den sista omgången.

– Vi kan bara fokusera på det vi ska göra. Jag tycker att vi har gjort en jävligt bra säsong hittills. Nu ska vi ge allt de två matcherna som är kvar och kriga för att den sista matchen ska gälla någonting, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? GULDTRÄNAR­E? Ja, chansen finns fortfarand­e för Marcus Lantz. Med två omgångar kvar i Damallsven­skan är Göteborg FC med i guldstride­n.
Bild: MATHIAS BERGELD GULDTRÄNAR­E? Ja, chansen finns fortfarand­e för Marcus Lantz. Med två omgångar kvar i Damallsven­skan är Göteborg FC med i guldstride­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden