Göteborgs-Posten

Kungsbacka uppflyttad­e – men saknar spelbar arena

- Bild: SÖREN BLOOM JOEL TIVEMO joel.tivemo@gp.se

Glädjen över avancemang­et till damallsven­skan förbyttes snabbt till ovisshet för Kungsbacka DFF:s ordförande Gunilla Gustafsson. Uppflyttni­ngen innebär att hemmaplane­n Tingbergsv­allen inte längre håller måttet – och var klubben nu ska spela är högst osäkert. – Vi har ingen aning, säger Gunilla Gustafsson.

Hösten har varit en enda lång framgångsv­åg på planen för Kungsbacka DFF. Den gångna helgen säkrades den historiska första uppflyttni­ngen till damallsven­skan och det jublades högt över att det uppnådda målet var nått. Samtidigt innebär uppflyttni­ngen vissa problem för föreningen.

Hemmaarena­n Tingbergva­llen möter inte kraven på ljus för damallsven­skan. Därmed ser det ut

som föreningen måste byta hemmaplan till nästa säsong. Problemet är att det inte finns en enda arena i Kungsbacka kommun som har facilitete­rna som krävs, berättar Gunilla Gustafsson.

– Det finns ingenstans där det funkar. Vi vet inte någonting om

var vi ska spela, säger hon.

Styrelsen har tittat på flera potentiell­a spelplatse­r, men vill inte diskutera vilka alternativ som finns utåt. Först väntar möte med kommunen för att se vad som kan bli ny hemadress.

– Vi antar att vi ska sätta oss med kommunen och prata om det här. Vi vet att de har varit i kontakt med Hallands fotbollför­bund och Svenska fotbollför­bundet, men de har inte hört av sig till oss än. Nu handlar det om att kunna beräkna våra kostnader så snabbt som möjligt. Vi måste ha koll på vilka utgifter som kommer, säger Gunilla Gustafsson.

Är du orolig över situatione­n?

– Det är inte en bra sits. Jag hade såklart velat veta var vi ska spela nu. Men jag kan inte tro att det inte kommer finnas någon plats för oss. Dock spelar vi inte var som helst till vilket pris som helst.

KUNGSBACKA DFF:S EKONOMI har varit i gungning de två senaste åren och föreningen har haft stora skulder. För ett år sedan var skulderna så stora som 300 000 kronor. I dag är de betydligt mindre.

– Det är inget som vi inte tror ska lösa sig. Det hade varit värre om vi inte hade gått upp. Intäkterna blir ju otroligt mycket större i damallsven­skan, säger Gunilla Gustafsson.

Ett aktivt saneringsa­rbete av ekonomi har pågått sedan i somras vilket också har gett resultat.

– Vårt läge nu är det bästa vi har haft sedan 2016, säger Gunilla Gustafsson.

UNDER VINTERN VÄNTAR en rejäl uppgraderi­ng av organisati­onen kring klubben. Gunilla Gustafsson räknar med att Kungsbacka behöver åtminstone dubbla sin omsättning för att kunna konkurrera i damallsven­skan.

– Vi är för många som gör för mycket nu. Vi måste utöka verksamhet­en åt alla håll. Det är mycket saker vi måste uppfylla, säger hon.

 ??  ?? KLUBBEN AVANCERAR. Men Kungsbacka DFF:s hemmaarena, Tingbergsv­allen, klarar inte kraven på ljus för damallsven­skan.
KLUBBEN AVANCERAR. Men Kungsbacka DFF:s hemmaarena, Tingbergsv­allen, klarar inte kraven på ljus för damallsven­skan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden