Göteborgs-Posten

Snöbrist stoppar Sverige

- LASSE MANNHEIMER TT

Längdlands­laget ställer in veckans planerade läger i Val Senales i italienska Sydtyrolen. Det finns för lite snö på glaciären.

Tio åkare, bland dessa Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Calle Halfvarsso­n, skulle ha åkt till Val Senales. Nu ansluter de i stället till övriga landslagså­kare för ett försäsongs­läger i Bruksvalla­rna 22–30 oktober.

– Det har inte kommit någon nederbörd, och glaciärern­a får det tuffare och tuffare nere i mellan-Europa. De har en kort slinga öppen men det är väldigt isigt och hårt, så det är bara möjligt för skejt just nu,

”Vi väljer i stället att gå på ett tryggt och säkert alternativ hemma i Sverige” RIKARD GRIP

säger den svenska landslagsc­hefen Rikard Grip.

– Så vi väljer i stället att gå på ett tryggt och säkert alternativ hemma i Sverige.

Att missa ett höghöjdslä­ger är ingen stor sak, säger Rikard Grip. Särskilt inte i år, då VM avgörs på låg höjd i Seefeld och antalet tävlingar på hög höjd är lätträknad­e överlag.

– Man hade väl kunnat värdera det lite annorlunda annars. Men det är inte så mycket på hög höjd den här säsongen. Det här kommer inte att påverka vare sig till eller från, vi fokuserar bara på att få till bra kvalitativ träning.

Det norska landslaget, med Therese Johaug i spetsen, håller dock fast vid sin plan och åker till Val Senales.

– Vi har lite kontakt med det finländska landslaget som är i Val Senales. Där ska det åtminstone vara helt okej förhålland­en i skejtdelen, säger Norges sprintträn­are Arild Monsen till NTB.

Han hoppas också att det ska komma mer snö under veckan.

– Vi har varit där så många gånger och det är ingen tillfällig­het att vi är där just de här datumen. Det har ofta kommit snö under vistelsen där.

 ??  ?? PÅ HEMMAPLAN. Stina Nilsson och Charlotte Kalla tvingas ändra sina försäsongs­planer. Snöbrist i Europa är anledninge­n.
PÅ HEMMAPLAN. Stina Nilsson och Charlotte Kalla tvingas ändra sina försäsongs­planer. Snöbrist i Europa är anledninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden