Göteborgs-Posten

Fortgår som planerat

-

till, Håkan E, 12/10

Under rubriken ”Avvakta med kalhygget” menar Håkan E att det italienska bolaget Astaldis finansiell­a problem riskerar att äventyra arbetet med deletapp Haga i Västlänken, och att vi därför tar ner träd i området onödigt ti- digt. Detta stämmer inte.

Astaldi ingår tillsamman­s med turkiska Gülermak och norska NRC Group i bolaget AGN Haga AB som i juni 2017 fick uppdraget att bygga deletapp Haga. Inför upphandlin­gen gjordes en noggrann kvalificer­ing av bolagen. Vi begärde också ett solidarisk­t ansvar av de ingående bolagen, vilket innebär att övriga parter måste ta ansvar om en part drabbas av problem.

Det italienska bolagets finansiell­a situation påverkar alltså inte genomföran­det av arbetet inom deletapp Haga. Det finns ingen risk att Trafikverk­et ”behöver ge sig ut på en ny anbudsrund­a” som insändarsk­ribenten påstår, utan arbetet fortgår som planerat.

Det handlar heller inte om något ”kalhygge”. Under oktober flyttas cirka 50 träd i området vid Nya Allén och Kungsparke­n. De flyttas dels till andra platser i parkområde­t och dels till plantskola. Totalt flyttas cirka 300 träd längs hela Västlänken­s sträckning och cirka 500 träd tas ner för att sedan ersättas med nya träd.

Karin Malmquist delprojekt­ledare etapp Haga,

Västlänken, Trafikverk­et

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden