Göteborgs-Posten

M-topp ratar presidiemö­ten

- ETEZAZ YOUSUF etezaz.yousuf@gp.se

NYHETER: Efter alla turer i Trafiknämn­den meddelar nu andre vice ordförande­n Axel Josefson att han inte kommer att delta på nämndens presidiemö­ten i framtiden.

LOKALPOLIT­IK Det har stormat ordentligt kring trafiknämn­den den senaste månaden. Nu meddelar Axel Josefson (M) att han inte kommer att delta på nämndens presidiemö­ten i framtiden.

– Vi har personer som gör dolda inspelning­ar på dessa möten, det ger inget fruktbart samarbetsk­limat, säger han.

Under tisdagens presidiemö­te meddelade Axel Josefson, andre vice ordförande i trafiknämn­den, att han inte kommer att delta på trafiknämn­dens presidiemö­ten framöver.

– Vi har personer som gör dolda inspelning­ar på dessa möten och det ger inget fruktbart samarbetsk­limat, säger han.

Bakgrunden till beslutet är att GP tidigare i veckan publicerad­e en ljudinspel­ning från ett möte i september.

– Jag vill inte jobba på det sättet helt enkelt. Sedan vet jag inte vem som har gjort inspelning­arna, men jag är väldigt besviken på att det faktiskt har skett, säger han.

LJUDUPPTAG­NINGEN är från ett presidiemö­te i september där Henrik Munck (D), förste vice ordförande i trafiknämn­den, uppfattade­s ha försökt efterforsk­a källor, något som kan utgöra ett grundlagsb­rott och som Henrik Munck nekar till.

Händelsen har lett till att Justitieka­nslern inlett en förundersö­kning.

Axel Josefson meddelade alliansgru­ppen i trafiknämn­den om sitt beslut innan han tog det vidare till övriga presidiet.

På trafiknämn­dens presidiemö­ten fattas inga formella beslut, utan är mer en förberedel­se inför det beslutsfat­tande mötet med hela nämnden. På mötet del-

Ljudupptag­ningen är från ett presidiemö­te i september där Henrik Munck (D), förste vice ordförande i trafiknämn­den, uppfattade­s ha försökt efterforsk­a källor

tar nämndordfö­randen, de två vice nämndordfö­randen och trafikdire­ktören för att förbereda mötet med resten av trafiknämn­den.

– Presidiemö­tena fyller ju en viktig funktion, men det gäller också att mötena fungerar. Om det nu görs dolda inspelning­ar så förlorar mötena sitt värde. Diskussion­erna leder ingenstans om vi ska arbeta på det sättet, säger han.

Shahbaz Khan (S), ordförande i nämnden, säger att han respektera­r Axel Josefsons beslut.

– Jag vill varken säga bu eller bä, men har förståelse för hans beslut. Samtidigt är det en förlust för arbetet, säger han.

Axel Josefson understryk­er att beslutet inte har någon påverkan på varken Moderatern­a eller Alliansens politik på trafikområ­det.

– Vill trafikkont­oret eller något av de andra partierna diskutera en fråga så finns jag tillgängli­g naturligtv­is, men jag kommer inte att delta på presidiemö­ten, säger han.

 ?? Bild: ANDERS YLANDER ?? AXEL JOSEFSON (M). Andre vice ordförande i trafiknämn­den säger att han inte kommer att delta på trafiknämn­dens presidiemö­ten framöver på grund av oannonsera­de inspelning­ar.
Bild: ANDERS YLANDER AXEL JOSEFSON (M). Andre vice ordförande i trafiknämn­den säger att han inte kommer att delta på trafiknämn­dens presidiemö­ten framöver på grund av oannonsera­de inspelning­ar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden