Göteborgs-Posten

Misstänkt pistol knyts till gängmedlem

- SANDRA DIVINYI

BROTT Under en mordutredn­ing hittade polisen en skarpladda­d pistol under en sten i terrängen vid Röda Sten. Nu har en man med kopplingar till Hells Angels åtalats för grovt vapenbrott.

– Det var länge sedan jag höll i ett vapen, säger mannen i förhör.

Efter en ravefest vid Röda sten 22 juli hittades en man i 25-årsåldern död och polisen utreder händelsen som mord.

Under polisens sökinsatse­r i området fann en polishund en pistol under en sten i terrängen inte långt från mordplatse­n.

– Det här vapnet är anträffat i samband med att man gör sökningar i området efter mordet. Men någon övrig koppling kan jag inte svara på, har kammaråkla­gare Johan Udén tidigare sagt.

GENOM DNA PÅ vapnet kunde det kopplas till en man i 30-årsåldern. Mannen är medlem i Red and White Crew i Göteborg.

– Jag har ingen pistol. Jag känner inte till detta alls, säger mannen i förhör och fortsätter.

– Det var länge sedan jag höll i ett vapen.

Han har nu åtalats för grovt vapenbrott. Åklagaren skriver att han innehaft den skarpladda­de pistolen ”den 22 juli 2018 eller några dagar dessförinn­an, vid Röda sten i Göteborg eller på annan plats i riket”.

– Han nekar till brott, säger hans advokat Jonas Lundberg och konstatera­r att man inte kan säga när dna:t hamnat på vapnet och i vilket sammanhang.

– Har du gjort dig skyldig till grovt narkotikab­rott bara för att ditt fingeravtr­yck finns på en plastpåse med narkotika i, säger Jonas Lundberg retoriskt.

Utöver dna:t på vapnet har man kunnat koppla mannen till platsen via hans mobiltelef­on. Advokaten förklarar detta med att hans klient varit med på ravefesten.

– Jag var där två korta vändor, så jag har inte sett något. För mig var det bara en tråkig fest, säger mannen själv i förhör som förklaring till detta.

MANNEN ÅTALAS ÄVEN för ringa narkotikab­rott och ringa dopningsbr­ott för att ha haft 0,47 gram amfetamin samt sex ampuller och 83 tabletter av olika dopningsme­del på sig i början av september – samma dag anhållande­t verkställd­es.

– Det är mina, men jag förnekar brott. Jag tycker inte det är olagligt, sa han i förhör angående dopningsbr­ottet.

Den sista och fjärde åtalspunkt­en rör grov olovlig körning. sandra.divinyi@gp.se

 ??  ?? UPPHITTAT. Vapnet hittades under en sten inte långt från den plats där en man påträffade­s död den 22 juli.
UPPHITTAT. Vapnet hittades under en sten inte långt från den plats där en man påträffade­s död den 22 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden