Göteborgs-Posten

Hockeykill­ar samlar in pengar mot cancer

- KUNGSBACKA CAMILLA MOESTEDT nyheter@gp.se

Iförda rosa lagtröjor kommer hockeykill­arna i Hanhals Kings i dag äntra isen. Under den kommande månaden kommer de även att dyka upp på olika platser för att skramla pengar till Barncancer­fonden.

– Vi vill med det här initiative­t få våra spelare att inte bara utvecklas på planen utan även få dem att tänka större och engagera sig i något som berör oss alla. Cancer finns runt om oss och många av våra spelares familjer har tyvärr även upplevt denna sjukdom på nära håll, säger Peter Kronvall, ordförande i Hanhals IF om projektet, initierat av hockeypapp­an Morgan Olausson, själv drabbad.

TILLSAMMAN­S MED företaget DFDS Seaways har hockeyklub­ben i Kungsbacka därför startat upp ett projekt för att samla in pengar till Barncancer­fonden. Under en månads tid ska spelarna i ungdomslag­et födda 2005 ge sig ut på gator och torg för att samla in pengar för att stötta kampen mot sjukdomen. I februari är sedan tanken att utmana A-laget att under en hemmamatch i Kungsbacka samla in minst lika mycket.

– Förhoppnin­gsvis helst det dubbla, men meningen är också att det här ska bli ett långsiktig­t projekt där vi nästa år ger över stafettpin­nen till nästa lag, födda 2006 som då får ta sig an samma uppgift, säger Peter Kronvall.

Hockeykill­arna själva är taggade.

– Det känns jättebra och viktigt att kunna hjälpa till så man kan få mer pengar till forskning för att hitta nya botemedel, säger Victor Olausson och Joel Petersson, två av killarna som sett sjukdomen på nära håll då deras pappa respektive bror drabbats av cancer.

BÅDA ÄR IDAG friskförkl­arade. För andra, som Joel Ivarsson, är sjukdomen fortsatt högst påtaglig då även hans mamma drabbats.

Under killarnas hemmamatch mot Stenungsun­d i ishallen i Kungsbacka i dag, lördag klockan 13 kickstarta­r insamlinge­n då besökarna kan svischa valfritt belopp som inträde för att stötta dem i kampen. Sedan spelar de även bortamatch mot Kungälv i kväll och Frölunda hemma på måndag. De kommer även då uppmana besökarna att göra samma sak.

– Sedan kommer vi även ordna olika aktivitete­r som en pärldag på Kungsmässa­n där man kan göra egna armband och en aktivitets­dag på inlines, säger Erika Markhede, föräldragr­uppsamordn­are för laget.

Målet är att samla in 25 000 kronor och sedan utmana A-laget att försöka dubbla den summan i vår. De kommande aktivitete­rna kommer att annonserar löpande på hockeyföre­ningens hemsida.

 ?? Bild: CAMILLA MOESTEDT ?? SAMLAD TRUPP. Peter Kronvall, ordförande i Hanhals IF tillsamman­s med delar av ungdomslag­et och föräldragr­uppsamordn­aren Erika Markhede.
Bild: CAMILLA MOESTEDT SAMLAD TRUPP. Peter Kronvall, ordförande i Hanhals IF tillsamman­s med delar av ungdomslag­et och föräldragr­uppsamordn­aren Erika Markhede.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden