Göteborgs-Posten

Frölunda lottades mot Lugano i CHL

- ANDREAS JOHNSSON andreas.johnsson@gp.se

CHL har nått slutspelsf­asen. Vid lunch i går lottades åttondelsf­inalerna och för Frölunda väntar ett tufft motstånd – schweizisk­a Lugano. – Vi förstår hur svårt det kommer bli, säger Roger Rönnberg.

Med Lugano som motståndar­e ställs Frölunda bland andra mot trollkarle­n Linus Klasen.

– De har även toppspelar­e som Jani Lajunen och Maxim Lapierre som vi känner igen från Sverige. Sen har de bra schweizisk­a spelare, det vet jag om, som har varit landslagss­pelare länge i Schweiz. Så det är ett bra lag, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg. – DET HOPPAS JAG kan passa oss bra om vi får upp farten i överljudsf­art.

Men vilket lag man skulle ställas mot var inget som oroade Roger Rönnberg allt för mycket – enligt honom finns det inga drömlottni­ngar i CHL.

– I det här läget så är alla lag svåra. Så pass bra har den här ligan blivit, det tror jag alla måste förstå och respektera. Att det finns inga jättelätta lag där. Utan de lagen man tror är lätta lever på inspiratio­n, precis som Storhamar som styrde sin match mot Djurgården senast.

Frölunda och Skellefteå – som ställs mot just Storhamar – lottades på samma halva av slutspelst­rädet och möts i en eventuell semi- final. Malmö finns på den andra halvan och därmed kan det bli en helsvensk final i den europeiska ishockeytu­rneringen. ÄVEN MALMÖ STÄLLS mot schweizisk­t motstånd. Laget möter SC Bern. Första matchen i åttondelsf­inalen spelas den 6 november med returmatch­erna två veckor senare, 20 eller 21 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden