Göteborgs-Posten

Öis tog revansch

- På plats i Borås PHILIP TROLLÉR philip.troller@gp.se

FOTBOLL: SUPERETTAN Utklassade av Norrby på Borås arena i fjol – på fredagskvä­llen slutade det bättre för Örgryte som vann med uddamålet efter att Daniel Paulson skickat in matchens enda mål. – Det är alltid svårt att komma hit, men skönt att det gick bättre i år, säger lagkaptene­n.

Senast Örgryte var på Borås arena för möte med Norrby slutade det med utklassnin­gssiffror och förlust med hela 1–5.

Nu, lite drygt ett och ett halvt år senare, gick det bättre för rödblått.

Norrby besegrades med 1–0 i en chansfatti­g tillställn­ing och Öis kunde ta med sig tre poäng hem till Göteborg.

– Vi gör ingen särskilt bra match, inte offensivt i alla fall. Defensivt är vi trygga. De hade en del inspel och så, men jag vet inte om de hade så många skott på mål. Vi höll dem utanför vår box, men vi kunde utnyttjat våra kontringar bättre. Det är okej, vi fick tre poäng i alla fall, det är skönt, säger Daniel Paulson som med sitt mål i den 26:e minuten blev matchhjält­e och matchens enda målskytt.

FULLTRÄFFE­N INNEBAR ATT kaptenen för andra matchen i rad hittade nätet.

– Jag känner mig i bra form. Jag känner mig pigg och stark. När man har gjort lite mål så känner man sig het när lägena dyker upp, då tänker man inte så mycket utan drar bara till.

Lars Fuhre frispelade Paulson i fritt läge och ensam med Mergim Krasniqi gjorde han inget misstag.

Ett kliniskt vänsteravs­lut i bortre hörnet och det var 1–0.

– Fuhre gör det bra. Oftast är det att man slår passningen för tidigt och då hinner försvarare­n ut, nu fick jag den perfekt. SEGERN VAR ÖIS FEMTE på de sju senaste matcherna. Sedan derbyförlu­sten mot Gais den 28 augusti har Sällskapet bara förlorat en match, mot Frej borta. Vinsten innebar också viss upprättels­e för Öis decable på Borås arena förra året, då Norrby körde över rödblått med 5–1.

– Skönt att det gick bättre i år. Det är alltid svårt att komma till Borås arena, jag vet inte vad det är, men det är någonting som det känns som att vi har haft problem med. Men det var gött att kunna bryta det nu. Nu hoppas jag att det ska bli lite vinster till.

De många segrarna gör också att avståndet upp till AFC Eskilstuna på allsvensk kvalplats nu endast är fem poäng (AFC har en match mindre spelad), med tre matcher kvar att spela.

– Vi kommer att försöka vinna alla våra matcher, sedan får vi se hur långt det räcker. Men framför allt ska vi nå en bra placering. Sedan är det inte omöjligt att vi kan nå tredjeplat­sen, även om det är väldigt mycket som ska klaffa. Det är vi medvetna om. Men vi kommer inte ge upp.

 ?? Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN ?? VISADE VÄGEN. Örgrytes kapten Daniel Paulson satte matchens enda mål.
Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN VISADE VÄGEN. Örgrytes kapten Daniel Paulson satte matchens enda mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden