Göteborgs-Posten

Kongahälla har fått en andra möjlighet

- ANDREAS LITHANDER andreas.lithander@gp.se

En poäng på de första sju matcherna och Kongahälla var utdömda av alla. Men efter en stark våravslutn­ing och höst lyckades klubben till slut säkra chansen att få kvala sig kvar i division 3. I dag möter de Guldheden i en match som GP sänder live.

Mardrömsst­arten med sex förluster och ett kryss på de sju första matcherna förvandlad­e snabbt säsongen till ett räddningsu­ppdrag av klubbens status som division 3-klubb.

– Då hade vi redan åkt ut enligt alla, och oss själva nästan, säger tränaren Oscar Marek.

Han är mitt i förberedel­serna inför kvalets andra omgång och dagens hemmamatch mot Guldheden, tvåa i division 4A. Endast gruppettan får spela i division 3 nästa säsong. Den luriga kvalgruppe­n innehåller även Ulricehamn och Munkedal – de sistnämnda spelade Kongahälla 2–2 mot borta. – Jag tycker inte vi ska vara favoriter, vi ska försöka utnyttja att vi är bättre tränade men man ska komma ihåg att vi har ett jätteungt lag. Lördagens motståndar­e Guldheden har Oscar Marek och Kongahälla stött på flera gånger tidigare. Kongahälla låg sju år i division 4 innan uppflyttni­ngen till division 3 2016. – DE ÄR tunga att möta, Svante Möller är inte rolig, säger Oscar Marek om Guldhedens centertank som gjorde 20 mål i division 4A under den gångna säsongen.

Kongahälla i sin tur har ingen storskytt att stoltsera med sedan de inför säsongen blev av med Cornelis Leckborn, 24-åringen som gjorde nästan 70 mål under sina säsonger i klubben. Han spelar numera i seriekonku­rrenten Ahlafors där han gjorde 21 mål i år. Främsta målskytten i Kongahälla är Joakim Thornberg med sju mål i serien och ett hittills i kvalet.

Fotnot: GP sänder Kongahälla-Guldheden live med start 11.50. Avspark är 12.00.

 ?? Arkivbild: JOAKIM STRAND ?? MÅSTE KVALA. Tobias Sanne med bollen i en match mot Ahlafors i början av september. Just nu deltar Kongahälla i kvalet för att få stanna i division 3.
Arkivbild: JOAKIM STRAND MÅSTE KVALA. Tobias Sanne med bollen i en match mot Ahlafors i början av september. Just nu deltar Kongahälla i kvalet för att få stanna i division 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden