Göteborgs-Posten

Patrik Sjöberg har gjort provet två gånger

- HÖGSKOLEPR­OVET PIA SVENSSON AGNETA WILLUNG nyheter@gp.se

Före detta höjdhoppss­tjärnan Patrik Sjöberg har gjort högskolepr­ovet två gånger om. Första gången gick det sådär. Efter höjdhoppar­karriären läste Patrik Sjöberg först på Komvux och satsade sedan på att göra högskolepr­ovet för att söka in på Göteborgs universite­t. Första gången hamnade svaret snett.

– När det var fem minuter kvar på engelskan upptäckte jag att jag på fråga 1 hade kryssat för svaret på fråga nummer 2 och fel hela vägen ner och fick inte ett enda rätt på engelskan. Jag hade hoppats att sista delmomente­t skulle vara engelska men det var vinklar, kartor och sån skit och det har jag aldrig varit intressera­d av. Den gången fick jag noll komma nånting, berättar han.

NÄSTA GÅNG GICK det bättre med ett resultat på 1,2. Det fanns också en namne i Göteborg som hade lyckats ännu bättre.

– Det året fanns en annan Patrik Sjöberg som kammade hem 2,0 och det var många som ringde och gratulerad­e mig. Jag tackade och tog emot, det var lite roligt, säger han. Har du tänkt på att göra högskolepr­ovet igen?

– Absolut inte, jag har inte tid med att sitta på universite­tet och har fullt upp ändå. Men jag träffade folk där som är med i någon jävla klubb som gör provet varje år och det gör ju att snittet åker upp. De förstör ju faktiskt för andra som ska försöka komma in på en utbildning, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden