Göteborgs-Posten

Sitter kvar som envisa åsnor

- Åke Ekener

På vilket sätt är Frankrikes president Emmanuel Macron och Göteborgsp­olitikerna lika och olika? Macron är arrogant och bestämmer gärna över folks huvuden. Hur vällovligt syftet än var att med höjda bensinpris­er och försöka rädda miljön så hade han inte klart för sig att folket på landet skulle få betala mer än de i städerna. Efter stora kravaller ändrade Macron sig och tog tillbaka sitt beslut. Det går att ändra sig! Göteborgsp­olitikerna är också mycket arroganta. Utan att fråga folket angående stadens största investerin­g någonsin beslöt de att genomföra Västlänken.

När beslutet och nyttan granskades tyckte folkviljan att det fanns bättre och billigare förslag som dessutom skulle skona de centrala delarna av staden.

Göteborgsp­olitikerna både vägrade en folkomröst­ning och att ta till sig alla de olika förslag som seriöst presentera­des. De ansåg att ett tio år gammalt beslut inte kunde ändras. Det var för sent, trots att folket tjatat om detta alla dessa år.

Det hade alltså varit för sent från år ett!

Macron ändrade sig, visserlige­n under hot, men han sitter inte kvar som en istadig åsna mitt i vägbanan. Men Göteborgsp­olitikerna ändrar sig icke. De sitter kvar som istadiga åsnor mitt i vägbanan.

Fråga dem om vilka argument de har. Är du påläst kommer du att häpna över deras okunskap.

 ?? Arkivbild: Claude Paris ?? Macron ändrade sig, visserlige­n under hot, men han sitter inte kvar som en istadig åsna mitt i vägbanan. Men Göteborgsp­olitikerna ändrar sig icke, skriver Åke Ekener.
Arkivbild: Claude Paris Macron ändrade sig, visserlige­n under hot, men han sitter inte kvar som en istadig åsna mitt i vägbanan. Men Göteborgsp­olitikerna ändrar sig icke, skriver Åke Ekener.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden