Göteborgs-Posten

Misstänkt sprängdeg vid bilbrand i Tynnered

- Tove Andersson Love Hansen Siilin Ulrika Karlsson Anders Abrahamsso­n nyheter@gp.se

Under tisdagskvä­llen larmades polis och räddningst­jänst till en bilbrand i Tynnered – vilket snabbt visade sig vara något helt annat. Under natten har nationella bombskydde­t varit på plats. Dan Windt, chef för polisen lokalområd­e syd, bekräftar att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i tanklocket på bilen, denna ska analyseras.

Strax efter klockan 23 på tisdagskvä­llen larmades räddningst­jänsten till en bilbrand i Tynnered. Då man misstänkte skadegörel­se larmades även polisen till platsen. Bosse Andersson, stabschef vid räddningst­jänsten i Storgötebo­rg, berättar:

– Det började med en bilbrand men när vi hade varit framme och släckt så tittade man lite i bilen och då blev det i stället en polisiär händelse, säger han.

Räddningst­jänsten tog beslut om att lämna området och invänta polis.

Nationella bombskydde­t kallades till platsen. Närområdet utrymdes och folk evakuerade­s från sina bostäder.

– Vi evakuerade en fastighet med cirka 100 personer till en kyrka i närheten, men de fick flytta tillbaka vid fyratiden, säger Magnus Nordqvist, vakthavand­e befäl vid polisen i region Väst.

– Bombskydde­t kom dit och gjorde vad de skulle, vid 03.49 kunde vi häva avspärrnin­garna i området.

På onsdagsmor­gonen berättade polisen att föremålet var omhänderta­get och skulle undersökas vidare. Ingen person hade då gripits.

Under förmiddage­n meddelade Dan Windt, chef för polisen lokalområd­e syd, att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i anslutning till bilen. Den misstänkta sprängdege­n ska ha suttit i tanklocket på bilen.

Polisen utreder också om händelsen kan ha koppling till en händelse tidigare under tisdagen då ett misstänkt farligt föremål anträffade­s under en bil i Brämaregår­den.

Efter händelsen i Tynnered har polisen inlett en förundersö­kning gällande allmänfarl­ig ödeläggels­e. Bilen som den misstänkta sprängdege­n sattes fast i tillhör enligt uppgift till GP, en anhörig till en person som nyligen figurerade i en uppmärksam­mad rånutredni­ng. Enligt en poliskälla skulle händelsen möjligen kunna ha koppling till den utredninge­n.

– Samtidigt har den här personen genom åren förekommit i ganska många olika sammanhang. Det kan finnas flera tänkbara motiv till varför någon skulle vilja göra en markering mot den här personen, uppger källan för GP.

Vi evakuerade en fastighet med cirka 100 personer till en kyrka i närheten, men de fick flytta tillbaka vid fyratiden MAGNUS NORDQVIST Vakthavand­e befäl

 ?? Bild: Anders Ylander ?? Vad som misstänks vara sprängmede­l har hittats i tanklocket på en bil.
Bild: Anders Ylander Vad som misstänks vara sprängmede­l har hittats i tanklocket på en bil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden