Göteborgs-Posten

Fyra åtalas för grov våldtäkt i Lödöse: ”Det finns en film”

- Sandra Divinyi sandra.divinyi@gp.se

När den unga kvinnan kom till lägenheten i mitten av september blev hon våldtagen av fyra personer, varav två bröder. Männen höll både fast henne, drog henne i håret och slog henne. Det framgår att hon känt allvarlig rädsla. – Det finns en film som visar en del av övergreppe­t, säger kammaråkla­gare Hanna Rajamäe.

Fyra män har nu åtalats för en grov våldtäkt som ska ha inträffat i Lödöse under natten och morgonen den 15 september i år.

Under den aktuella natten befann sig flera personer i bostaden.

– En av de tilltalade bor, eller i vart fall disponerar den här lägenheten vid tidpunkten, säger kammaråkla­gare Hanna Rajamäe och fortsätter.

– De här fyra personerna som nu är åtalade befann sig i lägenheten och målsägande­n kom dit.

Målsägande­n är en kvinna under 18 år. I stämningsa­nsökan står det att männen har ”genomfört samlag och andra sexuella handlingar, jämförliga med samlag” med kvinnan ”som inte deltog frivilligt”.

Den unga kvinnan ska också ha blivit utsatt för våld. Enligt stämningsa­nsökan höll de fast hennes huvud, hals, armar och ben. Hon ska också ha blivit dragen i håret och slagen.

Åklagaren menar att männen utnyttjat att kvinnan befann sig i en särskilt utsatt situation då hon var i en lägenhet, som för henne är okänd, tillsamman­s med flera, för henne okända personer.

– Hon har haft viss kontakt med en av de tilltalade på sociala medier. De har inte träffats tidigare, säger Hanna Rajamäe.

Dessutom har det hela skett på natten då kvinnan inte haft möjlighet att ta sig hem. Det framgår av stämningsa­nsökan att hon känt allvarlig rädsla. Åklagaren rubricerar brottet som grov våldtäkt då det är flera personer som deltagit i övergreppe­t och att målsägande­n är under 18 år.

Det framgår att det bland bevisen finns en film.

– Den visar en del av övergreppe­t, säger Hanna Rajamäe.

De fyra åtalade männen som är i 20-25-årsåldern nekar till brott. Två av de nu åtalade är bröder.

– Det har förekommit misstankar mot fler personer, men det är nedlagt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden