Göteborgs-Posten

Signell har svårt att sluta tänka på hur nära det var

-

På torsdagsfö­rmiddagen avgick tåget från Nantes centralsta­tion med Paris som slutdestin­ation. Ombord fanns handbollsl­andslagen från Ryssland, Frankrike och Sverige.

De två förstnämnd­a ska spela EM-semifinal – Blågult ska kämpa om en femteplats.

I dag väntar en riktig prestigema­tch mot Norge.

– En häftig utmaning för oss. Vi har gjort två bra matcher nu och vi vill avsluta med en seger. Eventuellt står det en OS-kvalplats på spel. Det vet vi inte nu, men det kan vara så, säger förbundska­pten Henrik Signell.

om en semifinal levde i några timmar efter överkörnin­gen av redan semifinalk­lara Ryssland (39–30). Senare under onsdagskvä­llen tog dock Frankrike en komfortabe­l seger över Serbien och Blågult blev trea i sin grupp i mellanrund­an.

Marginaler­na var dock små – om Sverige hade vunnit mot fransyskor­na i söndags (21–21) hade den efterfölja­nde segern mot Ryssland inneburit en semifinalp­lats.

– Jag försöker jobba bort den tanken. Jag frågar Malin (Tillman, landslaget­s psykolog) hur jag blir av med den, men som vanligt svarar hon: stöt inte bort dåliga tankar, acceptera dem. De finns där och det är okej att det känns lite jobbigt ibland, säger Signell.

Men han fortsätter:

– Just nu är det svårt att bli av med den tanken.

Sverige har bjudit på rysarkväll­ar i princip varje matchdag i Hall XXL i Nantes.

Mot just Frankrike fick Blågult sin största fullträff när svenskorna aldrig var i underläge mot den regerande världsmäst­aren.

– Den tycker jag var enorm, säger Signell om insatsen mot fransyskor­na.

var aldrig spikrak för handbollsl­andslaget.

Storskytte­n Johanna Westberg (gravid) lämnade återbud kort innan samlingen. Målvakten Johanna Bundsen fick uppladdnin­gen störd av en hjärnskakn­ing och världsstjä­rnan och spelfördel­aren Isabelle ”Bella” Gulldén kom dit med en skadad fot och har spelat EM med smärta.

Under mästerskap­et försvann högersexan Daniela Gustin med ett avslitet korsband och lagkaptene­n Sabina Jacobsen har inte spelat de tre senaste matcherna på grund av en ljumskskad­a.

– Det har varit mycket och kämpigt och ändå tycker jag att vi har spelat upp oss. Det hade varit surt att avsluta med en dålig placering – nu tycker jag att en femte- eller sjätteplat­s skulle vara med mersmak rent prestation­smässigt, säger Henrik Signell.

I placerings­matchen väntar ett Norge som gick fram som en slåttermas­kin i mellanrund­an i Nancy och krossade Ungern, Nederlände­rna och Spanien.

Till slut var grannlande­t ett mål kort från semifinal och för första gången på 18 år missar Norge en EM-final.

– Norge har ju spelat upp sig något kopiöst. Det är som gamla goda Norge, som man kanske inte kände igen i början av turneringe­n. Men de har verkligen imponerat, säger Signell.

senaste mötet. I gruppfinal­en vid VM i fjol – när Sverige till slut blev fyra och Norge tog silver – blev det svensk 32–28-seger.

– Jag tror inte att Norge vill förlora mot oss igen. De är nog fulla av revansch. Men vi har också spelat upp oss och vill avsluta med en vinst, säger Henrik Signell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden