Göteborgs-Posten

Öberg tillbaka men långt efter i Hochfilzen

-

Hanna Öberg fick avbryta förra veckans världscupp­remiär i slovenska Pokljuka på grund av en förkylning, men var under torsdagen tillbaka för den inledande sprinten i österrikis­ka Hochfilzen.

Men det blev ingen fullträff för den nyblivna bragdguldv­innaren. Efter fem träffar i det liggande skyttet förstörde två bom i det stående skyttet dagen för 23-åringen som dessutom inte hade någon vidare fart i spåren.

Förkylning­en har satt sina spår menar hon.

– Det är klart att det var tufft, jag hade inte förväntat mig något annat. Men jag tog mig i mål, så det var väl bra ändå men tanke på det. Kroppen är inte som den var förra veckan, säger Öberg i SVT.

1.34 minuter efter vinnaren, italienska­n Dorothea Wierer, som gick en tiondelsdu­ell mot finländska­n Kajsa Mäkäräinen. De hade båda var sin bom i tävlingen.

Bästa svenska blev Mona Brorsson som efter en bom i det stående skyttet slutade på tolfte plats.

men jag är jättenöjd. Att kunna prestera så här i början på december, jag är jätteglad. Förhoppnin­gen är att det här är grundforme­n, säger Mona Brorsson i SVT.

Linn Persson slutade på en 30:e plats med en bom, Emma Nilsson 42:a med två bom och Anna Magnusson missar jaktstarte­n (där de 60 främsta får köra) efter ett bottennapp med fyra bom. ISHOCKEY

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden