Göteborgs-Posten

GP fortsätter att storsatsa – växer med 15 tjänster

- Etezaz Yousuf etezaz.yousuf@gp.se

Göteborgs-Posten fortsätter att storsatsa på det journalist­iska innehållet. Efter årsskiftet utökas redaktione­n med 15 nya tjänster. – Vi ser att våra läsare verkligen vill ha kvalitetsj­ournalisti­k, säger chefredakt­ör Christofer Ahlqvist.

Under året som gått har GP haft en kraftig ökning av antalet digitala prenumeran­ter. Allt fler läsare är villiga att betala för god kvalitetsj­ournalisti­k. Det är bakgrunden till att GP nu väljer att satsa ännu mer på innehållet.

– Vi känner oss trygga med den vägen som vi har valt. Därför väljer vi att satsa ännu mer på journalist­iken eftersom vi ser att våra läsare är villiga att betala för det, säger chefredakt­ör Christofer Ahlqvist.

Inom en snar framtid kommer redaktione­n att växa med 15 nya tjänster.

Enligt Christofer Ahlqvist har man under lång tid kunnat se ett ökande intresse för granskande journalist­ik, inte minst i samband med publicerin­gen av GP:s granskning av den kristna Hällebergs­skolan i Ljungskile tidigare under hösten.

– Vårt gräv om Hällebergs­skolan gav oss hundratals nya prenumeran­ter. När vi satsar och gör ordentligt genomarbet­ade jobb så ser vi att det direkt ger oss fler läsare, säger Christofer Ahlqvist.

Nu ska GP göra ännu mer granskande journalist­ik och tidningens grävgrupp utökas därför med ytterligar­e en reporter. Samtidigt breddas och stärks bevakninge­n av kranskommu­nerna runt Göteborg.

Tidigare har en stor del av GP:s bildjourna­listik byggt på externa frilansfot­ografer. Nu görs en rejäl satsning för att stärka GP:s bildjourna­listik ytterligar­e och efter årsskiftet ska fyra nya fotografer anställas.

– Vi lägger mer resurser på eget foto, i stället för att köpa in det. Överlag ser vi att det blir ett bättre jobb när fotografer­na arbetar tillsamman­s med reportrarn­a, säger Christofer Ahlqvist.

Satsningen hänger också ihop med en större satsning på TV och rörlig bild, som också tillkommer efter årsskiftet. Nu ska GP:s direktsänd­ningar från nyhetshänd­elser och sportsändn­ingar från fotboll- och hockeymatc­her bli ännu fler och ännu bättre.

– Vi ser att våra läsare har ett stort intresse för rörlig journalist­ik och det har ökat stadigt över det senaste året. Vi kommer att öka antalet sändningar och också snabbare komma ut i sändning, säger Christofer Ahlqvist.

” Vi lägger mer resurser på eget foto, i stället för att köpa in det CHRISTOFER AHLQVIST chefredakt­ör

 ?? Bild: Björn Larsson Rosvall ?? ”När vi satsar och gör ordentligt genomarbet­ade jobb så ser vi att det direkt ger oss fler läsare”, säger GP:s chefredakt­ör Christofer Ahlqvist.
Bild: Björn Larsson Rosvall ”När vi satsar och gör ordentligt genomarbet­ade jobb så ser vi att det direkt ger oss fler läsare”, säger GP:s chefredakt­ör Christofer Ahlqvist.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden