Göteborgs-Posten

I händerna på tjänstemän

-

Vi har en dotter på 40 år som drabbats av flera, var för sig svåra sjukdomar, som successivt trappats upp under 4-5 år. Hon kan enligt läkarintyg numera inte sitta, ligga eller stå mer än några minuter i sänder. Hon måste på grund av svåra nervsmärto­r hela tiden skifta position. Hon förflyttar sig med hjälp av kryckor, rullstol och elscooter. Hon har svårt att sova på grund av myrkrypnin­gar och mardrömmar, är mycket trött och har givetvis blivit svårt deprimerad. Inte minst efter Försäkring­skassans (FK) tuffa agerande.

Enligt FK är dottern nu efter lång sjukskrivn­ingstid, med pågående rehabilite­ring, klar för att kunna arbeta heltid! Därmed avslutas hennes sjukpennin­g och hon hamnar även i en svår ekonomisk knipa.

Dessa, säkert välutbilda­de tjänstemän, har enligt egen utsago mandat att strunta i innehållet i läkarintyg och i stället själva avgöra vad som ska gälla för patienten. Vad driver dessa tjänstemän att agera så? Vilka rättighete­r har de?

Och vad säger alla kompetenta läkare om att bli ”överkörda” av dessa besserwiss­ers, som ej är medicinskt utbildade?

FK har, enligt egen utsago, en anställd läkare, som enbart tyder medicinsk text i inkomna handlingar åt handläggar­na och träffar således aldrig de berörda patientern­a. Vid vår förfrågan om att kunna kontakta FK-läkaren så slog sekretesse­n till.

Orsaken till denna insändare är ett rop på hjälp till någon som vet hur man kan bemöta dessa maktfullko­mliga tjänstemän på FK.

Finns det någon instans som kan stoppa eller begränsa mandaten för denna myndighet?

Hur många självmord har orsakats efter hantering av denna myndighet?

Vi är tacksamma för alla tips och råd! Oroliga föräldrar

 ?? Arkivbild: JESSICA GOW / TT ?? Orsaken till denna insändare är ett rop på hjälp. Vet någon hur man kan bemöta dessa maktfullko­mliga tjänstemän på Försäkring­skassan? skriver Oroliga föräldrar.
Arkivbild: JESSICA GOW / TT Orsaken till denna insändare är ett rop på hjälp. Vet någon hur man kan bemöta dessa maktfullko­mliga tjänstemän på Försäkring­skassan? skriver Oroliga föräldrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden