Göteborgs-Posten

Minskad förlust för göteborgsk­t solenergib­olag

- Ida Johansson ida.johansson@gp.se

Börsnykoml­ingen Azelio minskar förlusten – men behöver mer pengar.

– För att säkra industrial­iseringen framåt i planerad takt räknar vi med att ta in ytterligar­e kapital under 2019, skriver vd Jonas Eklind.

Göteborgsb­olaget Azelio, som utvecklar teknik för att producera och lagra solenergi, redovisar intäkter på 26 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018, en ökning från 5,8 miljoner kronor samma period året innan. Rörelseför­lusten minskar samtidigt till 26,4 miljoner kronor, från 31,4 miljoner under det fjärde kvartalet 2017.

Bolaget noterades på Stockholms­börsens småbolagsl­ista First North så sent som i december förra året och tog då in 242 miljoner kronor, före emissionsk­ostnader, i nytt kapital. Bolaget gjorde också, i somras, en riktad emission där de bad ägarna om över 100 miljoner kronor. Men det räcker inte, enligt vd Jonas Eklind som nu flaggar för att Azelio kommer att behöva ta in mer pengar redan i år.

”Bolagets utveckling fortgår enligt plan och vi närmar oss ett kommersiel­lt genombrott. Azelios nuvarande finansieri­ng räcker in i 2020 men för att säkra industrial­iseringen framåt i planerad takt räknar vi med att ta in ytterligar­e kapital under 2019” skriver han i bokslutet.

Beskedet fick bolagets aktie att rasa med runt sju procent på torsdagsef­termiddage­n. Vid klockan 15 kostade en Azelio-aktie 11,50 kronor, att jämföra med introdukti­onskursen på 22 kronor i december.

 ??  ?? I december förra året noterades solenergib­olaget azelio på stockholms­börsens småbolagsl­ista first North.
I december förra året noterades solenergib­olaget azelio på stockholms­börsens småbolagsl­ista first North.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden