Göteborgs-Posten

Mehic har blandade känslor inför att ta över i mål

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Marko Johansson tränade lätt i går men ser inte ut att komma till spel för Gais mot Nyköping på söndag.

In i stället: Damir Mehic.

– Det är väldigt tråkigt och väldigt dåligt att det hände Marko, säger han.

I går förmiddag var Gais och målvakten Marko Johansson tillbaka på Bravida arena för första gången sedan i måndags kväll då derbyt mot IFK Göteborg fick avbrytas.

I värmande vårsol nöttes smålagsspe­l och anfallskom­binationer inför det som nu blir nästa match för laget – Nyköping på söndag.

– Det har varit en märklig tid. Det här är inget man har varit med om innan. Men klubben har tagit ett beslut och det är bara att ställa sig bakom det, säger målvakten Damir Mehic.

Nästan symboliskt gick personal från IFK Göteborg och samlade in reklamskyl­tar från måndagens derby i bakgrunden av Gais träning. Det blir ingen andra halvlek mellan klubbarna. I stället avgörs matchens utgång av disciplinn­ämnden.

Damir Mehic satt på bänken under matchen i måndags men lär starta mot Nyköping. Marko Johansson, som fått en skada på ena örat av de raketer som sköts in på planen, ser inte ut att komma till spel. Under gårdagen tränade han först lätt med laget och klev sedan av halvvägs in i passet.

– Det är jättetråki­gt. Det blir speciellt när jag jobbar så jättenära honom varje dag. Vi känner lite extra för varandra. Man blir besviken och arg över det som hände, säger Damir Mehic.

Känner du dig själv orolig?

– Nej, det är första gången någon av oss är med om något sånt här. Man har aldrig varit orolig tidigare, men nu vet man inte. Nu kan vad som helst hända.

Hur har laget hanterat det som hänt?

– Vi har hanterat det bra och haft ett bra snack inom gruppen. Vi har lagt fokus på rätt saker, och blickat framåt. Desto fler dagar som går desto mer gäller det att koppla om vårt fokus. Vi har fått tvinga oss att ha fokus på nästa motståndar­e.

Söndagens match mot Nyköping kan bli direkt avgörande för Gais möjlighete­r att avancera från gruppspele­t i Svenska cupen. Skulle Gais tilldömas segern av disciplinn­ämnden kan klubben gå upp på sex poäng i och med en vinst mot division 1-klubben.

– När det är match på söndag så är det fokus på den matchen. Man tänker inte på det som hänt utan det blir som vilken match som helst. Man går in på planen och gör sitt bästa, så får resultatet bli vad det blir, säger Damir Mehic.

Marcus Bergholtz bar lagkaptens­bindeln mot IFK Göteborg och var tillbaka på Bravidas konstgräsp­lan tillsamman­s med sina lagkamrate­r på torsdagen.

– Den här veckan har varit omtumlande, man har kastats fram och tillbaka. Det här har blivit en större grej än det sportsliga och jag kommer inte blanda in mina egna värderinga­r i det hela. Det är ovisst, säger han.

Hur har det varit att ladda upp för match med allt det här i bakgrunden?

– Vi förbereder oss inför serien och då utgår man från att det blir matcher fram till serien. Vi har inte kontroll på när eller vilka matcher det blir. Vi måste landa lite och se vilka beslut som tas.

Den här veckan har varit omtumlande, man har kastats fram och tillbaka. Det här har blivit en större grej än det sportsliga. marcus Bergholtz

 ?? Bilder: Olof Ohlsson ?? damir mehic får ta över målvaktssy­sslan till helgen när gais spelar mot Nyköping i svenska cupen. I går var laget tillbaka på Bravida arena för första gången sedan måndagens avbrutna derby mot IfK göteborg.
Bilder: Olof Ohlsson damir mehic får ta över målvaktssy­sslan till helgen när gais spelar mot Nyköping i svenska cupen. I går var laget tillbaka på Bravida arena för första gången sedan måndagens avbrutna derby mot IfK göteborg.
 ??  ?? marko Johansson tränade lätt under torsdagen, när han och gais var tillbaka på Bravida arena.
marko Johansson tränade lätt under torsdagen, när han och gais var tillbaka på Bravida arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden