Göteborgs-Posten

Norrmännen visade vägen när Frölunda vann igen

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Segern mot Örebro kan Frölunda tacka de svenska skiddamern­a som fixade VM-guld på stafetten. Detta då Frölundas norska duo klev fram och sköt hem segern.

– Det var en revansch för oss, säger Mattias Nörstebö.

Johan Mattsson och Jhonas Enroth storspelad­e för Frölunda och Örebro i två perioder när det stod 1–1. Men inför den tredje perioden skulle det lossna för Frölunda och framförall­t för två norrmän.

Först kunde Mats Rosseli Olsen ge Frölunda ledningen innan Mattias Nörstebö utökade till 3–1. Ett mål som var den skadedrabb­ade backens första för säsongen.

– Den här segern satt långt inne ... var det skönt att vinna för det var ingen höjdarmatc­h från vår sida, säger han och fortsätter:

– Sen att göra mål, det gör man ju inte så ofta!

För Mattias Nörstebö är alla matcher en ren bonus. För efter en komplicera­d nyckelbens­skada trodde både Nörstebö och läkarna att säsongen var över.

– Jag tar så många matcher jag får nu för min säsong skulle verkligen ha varit över. Men vi hittade på något sätt en väg för mig att komma tillbaka snabbare, säger han.

Hur lyckades ni?

– Man blir bra på det man tränar på ... jag har ju rehabat i tre år känns det som och känner min kropp väl. Men jag har fått jättebra hjälp av teamet runtomkrin­g som har hittat ett skydd som gör att jag kan spela trots skadan.

Skönt att ni norrmän fick visa vägen?

– Haha! Vi brukar spara våra mål så vi gör dem samtidigt! Men det var kul att vi fixade en norsk afton efter silvret på stafetten så det var en revansch för oss.

Mats Rosseli Olsen skulle dessutom peta in 4–1 till Frölunda i tom kasse i slutet.

– Det är inte varje dag det sker att man gör två mål så nu får jag njuta i ett dygn innan det är dags för nya tag, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att få kliva fram ibland för jag är inte den som alltid gör mål. Så kvällar när man gör det blir lite extra roliga.

Revansch efter stafetten eller?

– Haha! Jag hörde att Sverige tog den ... men nu visade vi att vi norrmän kan andra idrotter också!

En som var lika imponerad över den norska duon som duon själva var glada var assisteran­de tränaren, Kristoffer Näslund.

– Det är väldigt kul att Nörstebö får gå in och hänga en! Jag är glad för ”Rosse” som gör en riktigt härlig match. Jag är superglad för tre poäng, säger han.

Det var skönt att vinna för det var ingen höjdarmatc­h från vår sida. mattias Nörstebö

 ?? Bilder: Michael Erichsen ?? mats rosseli Olsen med lagkamrate­r efter 4–1-målet.
Bilder: Michael Erichsen mats rosseli Olsen med lagkamrate­r efter 4–1-målet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden