Göteborgs-Posten

Johnsson har hittat målformen i Toronto

-

Andreas Johnsson gjorde två mål för Toronto. Men största svenske målhjälte i nattens NHL-hockey blev Victor Hedman, som avgjorde i förlängnin­g för Tampa Bay.

Det blev en blågul mittperiod för Toronto mot Edmonton. Andreas Johnsson gjorde två mål och William Nylander ett när laget vann med 6–2.

– Pucken har gått in de få gånger jag har skjutit, så det känns bra, säger Johnsson till nhl.com.

– Det kommer naturligtv­is inte att fortsätta så, men jag ska fortsätta jobba och försöka göra fler mål.

Segern var Ontariolag­ets tredje i rad, sämre går det för Edmonton som har förlorat 13 av sina senaste 16 matcher. Lagets målvakt Mikko Koskinen släppte in fyra mål på 16 skott innan han blev utbytt i andra perioden.

I New York blev Victor Hedman matchhjält­e när han säkrade segern åt Tampa Bay borta mot Rangers. Hans 4–3 kom med bara halvannan minut kvar av förlängnin­gen.

Det var andra matchen i rad Hedman avgjorde efter ordinarie tid för sitt Tampa Bay. I tisdags satte svensken den avgörande straffen mot Los Angeles.

Efter två perioder var ställninge­n 3–3 och inget av lagen lyckades avgöra i tredje. Men efter drygt en och en halv minuts spel i förlängnin­g snärtade Victor Hedman in pucken efter en passning från Nikita Kutjerov.

Tampa Bay har nu vunnit elva matcher i rad, men spelarna vet att det är i slutspelet som inleds i april som det gäller att vara på topp.

?? Bild: Tom Szczerbows­ki ?? Torontos andreas Johnsson gör mål på edmontonmå­lvakten mikko Koskinen i NHL-ishockeyn.
Bild: Tom Szczerbows­ki Torontos andreas Johnsson gör mål på edmontonmå­lvakten mikko Koskinen i NHL-ishockeyn.