Göteborgs-Posten

Hermansson vägrar att vika ner sig

- Text: Evalis Björk | Bilder: Anna Svanberg och Robin Aron

Nyheter: I morgon stundar vad som kan bli sista striden för Ann-Sofie Hermansson (S). Efter en uppslitand­e intern fejd avgörs hennes politiska öde vid en extrakongr­ess.

GP har följt med ”Soffan” på möten, lunchdisku­ssioner och på gymmet. Vi såg en politiker som utåt inte verkar särskilt skakad av den bittra uppgörelse­n med partikamra­terna. Hon slänger käft och verkar uppåt. Konflikten med gamla vännen Anna Johansson är ”otroligt sorglig”, men hon vill inte fördjupa sig i den. Hon fortsätter sin kampanj på sociala medier för att få fortsätta som S-ledare.

Och om det inte går?

– Ja, jag får la söka jobb som alla andra, blir svaret.

Hon ger dock kritikerna delvis rätt när det gäller ledarskape­t.

– Jag kunde ha varit en mer närvarande chef, säger hon.

Ann-Sofie Hermansson är bestämd. Hon tänker inte vika ner sig. Hon tar fajten, trots avgångskra­ven. Motståndar­na, med distriktss­tyrelsen i spetsen, ligger lågt offentligt och väljer framför allt att ge sin version till partiets medlemmar internt. GP har följt striden om framtiden för socialdemo­kraternas gruppledar­e i Göteborg in i det sista. I morgon avgörs det hela.

Hon sitter på ett lunchställ­e i Haga med en tallrik soppa framför sig. Flera bord är reserverad­e för ”Soffan” och hennes gäster. Med i sällskapet är stabschefe­n David Ljung och pressekret­eraren Lisa Nylén.

Det är måndag en vecka efter att konflikten blev offentlig. Ann-Sofie Hermansson har bjudit in allmänhete­n till samtal över vad hon kallar ”öppen lunch”.

Öppen lunch med ”Soffan” är ett återkomman­de inslag. Men den här gången är det fler än vanligt som kommit. Folk som är där undrar vad det är som händer. Hon svarar att det är jättesvårt för vanliga människor att förstå. ”Men nu är det som det är” säger hon och pratar om det nya politiska landskapet och hur partiet ska navigera i det.

– Jag har sagt att vi kan samarbeta med alla övriga partier, utom SD, så länge vi kan få så mycket socialdemo­krati som möjligt. Jag tycker vi har lyckats ganska bra med det än så länge.

Det är stimmigt av samtal och kaffemaski­ner i lokalen och svårt att uppfatta allt som sägs. Men de som kommit hit för att prata med ”Soffan” verkar hålla på henne.

– Vad ska du göra om du inte får fortsätta? frågar en kvinna.

– Ja, jag får la söka jobb som alla andra.

– Men är det så?!

– Det är ingen fara med mig. När det blåser som värst tänker jag – hur farligt är det då? Ingen har ju dött. Jag överlever.

Efteråt skriver hon på Facebook: ”Körde öppen lunch idag, och även om det såklart är speciellt just nu – med många frågor om vad sjutton det är som händer, och media som är med och bevakar, så var det också precis som vanligt. För när frågorna om turbulense­n lagt sig, då är det framtiden för stan som göteborgar­na vill prata om. Och det, är det viktigaste – inte interna stridighet­er. På fredag hittar ni mig i Haga igen, kom gärna förbi!”

I morgon håller Socialdemo­kraterna i Göteborg den extrainsat­ta kongress då Ann-Sofie Hermansson­s öde ska avgöras och ombuden ska säga sitt. Det är då nästan exakt tre år, en månad och en vecka sedan hon valdes till partiets främsta företrädar­e i Göteborgs kommun.

Få anade då vad som komma skulle: Att distriktss­tyrelsen, och senare även S-kommunfull­mäktigegru­ppen, skulle kräva hennes avgång. Att hon skulle vägra lämna sin plats till dess extrakongr­essen och medlemsomb­uden sagt sitt. Att det skulle bli en dramatisk strid inför öppen ridå med svarta rubriker och personangr­epp. Om lögner, svek och ledarskap.

I korthet handlar det om att Anna

Johansson och de andra i distriktss­tyrelsen anser att Hermansson har stora brister i sitt ledarskap och att hon tagit beslut i viktiga strategisk­a frågor utan att förankra dem i styrelsen. Hon har kört sitt eget race.

Ann-Sofie Hermansson säger att hon uppriktigt inte förstår vad det egentligen handlar om. Hon ser det som en maktkamp, inte mellan olika personer, utan om vilken väg partiet ska välja i ett förändrat politiskt landskap. Hon menar också att en av komponente­rna i konflikten är hennes engagemang i hedersfråg­or och extremism.

Båda sidor beklagar sig över att bråket sker i offentligh­etens ljus. Så brukar det inte gå till inom ”rörelsen”. Det skadar partiet. Samtidigt kallade Hermansson till presskonfe­rens tidigt på morgonen när hon fått beskedet om misstroend­et mot henne. Och distriktss­tyrelsen var snara att följa efter.

Ann-Sofie Hermansson tog upp kampen för sin överlevnad som gruppledar­e direkt.

– Det händer saker fort när det blir så här. TV4 ringde redan på morgonen. Vi förstod att någon hade läckt och bestämde oss för att hålla en presskonfe­rens på förmiddage­n.

Under veckan som följde gick hon ut hårt, inte minst på Twitter och på sin blogg.

Under rubriken ”Dags att tala klarspråk” skriver hon: ”Det fulspel som man nu – med Anna Johansson i spetsen – ägnar sig åt slår faktiskt de flesta rekord” och ”Om man ser till politiken skiljer sig Anna och jag i en central fråga (i övrigt står vi nära varandra). Jag tycker att det är ytterst viktigt att arbeta aktivt mot extremism och hedersfört­ryck.”

Det blir långa trådar av följare som hejar på och stödjer henne i kampen mot hedersfört­ryck. Många av dem kastar i samma andetag skit på S.

Ann-Sofie Hermansson­s paradgren är att tjôta med folk och det är det vapnet hon tar fram när det hettar till.

– Det är det bästa med mitt jobb, att prata med göteborgar­na.

På Twitter berättar hon, några dagar efter avgångskra­vet, att hon varit i Lövgärdet och träffat ”S-vänner”. Dagen efter lägger hon ut sitt telefonnum­mer på sociala medier och välkomnar partivänne­r

Det är ingen fara med mig. När det blåser som värst tänker jag – hur farligt är det då? Ingen har ju dött. Jag överlever.

Ja, jag kunde ha varit en mer närvarande chef. Jag har prioritera­t det utåtriktad­e arbetet. Men att man inte alltid får som man vill är inte en dålig arbetsmilj­ö. Vi har spretat som parti och vid vissa tillfällen har jag varit tvungen att sätta ned foten.

Mellan våra kongresser är styrelsen högst beslutande organ. Då går det inte att några sätter sig över den ordningen – det är i grunden vad det här handlar om och som tillsamman­s med ett antal andra problem lett fram till denna situation. anna Johansson Distriktss­tyrelsen ordförande

som har frågor och synpunkter att ringa henne. Hon berättar att hon får massor av samtal. Ris, men absolut mest ros.

Förutom hennes stabschef David Ljung, pressekret­eraren Lisa Nylén och den politiska sekreterar­en Moa-Lisa Fransson är det glest med officiellt stöd från etablerade socialdemo­krater de här dagarna. Men det tidigare kommunalrå­det Lars Johansson och EU-parlamenta­rikern Olle Ludvigsson talar för Hermansson­s sak.

På sin blogg skriver Hermansson den 14 februari att hon upplever att hon har ett brett och starkt stöd inom partiet och att möjlighete­rna att sitta kvar som gruppledar­e bör vara riktigt goda. ”Om jag får fortsatt förtroende den 3 mars finns alla möjlighete­r att över ett par månader nystarta partiet”.

Distriktss­tyrelsen håller en

lägre profil utåt. Men den 11 februari, samma dag som avgångskra­vet blir officiellt, håller de en presskonfe­rens och på hemsidan berättar de varför de inte längre har förtroende för Ann-Sofie Hermansson som gruppledar­e.

Dagen efter delar Håkan Linnarsson, regionråd och ledamot i distriktss­tyrelsen, ett inlägg från kommmunful­lmäktigele­damoten Patrik Gladh, som ger sitt fulla stöd till de kommunalrå­d som vittnat om Hermansson­s kritiserad­e ledarskap.

Linnarsson skriver själv på FB: ”Efter väldigt tumultarta­de dagar, med bland de svåraste frågor ett parti kan hantera. Väldigt mycket känslor och många frågor – och väldigt mycket media, kommer jag att fram till extra distriktsk­ongressen inte kommentera det som händer mer i media, inte heller sociala medier. /…/”

Han välkomnar medlemmar att höra av sig för att diskutera det som händer.

Torsdagen samma vecka

berättar Anna Johansson att hon inte ställer upp för nyval utan kommer att lämna sin post som ordförande för Göteborgs partidistr­ikt. Fram till dess har det pratats en del om att konflikten egentligen handlar om en maktkamp mellan henne och Ann-Sofie Hermansson. Nu desarmeras det argumentet.

Medlemmar bjuds samtidigt in till öppet hus på partiexped­itionen på Järntorget söndagen den 17 februari för att få svar på sina frågor om S-bråket.

Håkan Linnarsson berättar senare att det kom ett 60-tal medlemmar och att det nog kommer att bli fler sådana träffar.

– Vi har haft många bra samtal med våra medlemmar. Många är oroliga, fundersamm­a och har ett genuint intresse i att bena ut vad som ligger bakom och varför det händer. Det här är det minsta vi kan göra för att möta våra medlemmar.

Alla partikamra­ter han möter under de här dagarna har frågor kring avgångskra­vet på Hermansson. Och liksom Ann-Sofie Hermansson besöker han och de andra styrelsele­damöterna olika S-klubbars årsmöten.

– I eftermidda­g är det årsmöte på SKF:s fackklubb. Jag är inbjuden för att tala om regionen, men kommer även att beröra det som händer runt Göteborg, ”Soffan” och styrelsen. Det vore väldigt konstigt om de frågorna inte kommer upp, säger Håkan Linnarsson.

Det är en

balansgång att kunna beskriva konflikten med bibehållen omtanke om såväl inblandade människor som organisati­on, säger han.

– Ta vilken förtroende­relaterad fråga som helst. Få av dem gynnas av att flera blandas in för att lösa i konflikten. När det kokar ner till att inte prata för någon, utan mot, blir det lätt att man säger icke fördelakti­ga saker om någon. Det uppfattas då som att man talar illa om personen.

– Jag försöker svara på det jag kan även om jag tänker hålla mig så passiv som möjligt i sakfrågan och svara på medlemmars frågor i första hand.

Han tillägger att Ann-Sofie Hermansson har möjlighet att avblåsa hela processen när som helst. Underförst­ått då att hon följer styrelsens krav på att avgå.

”Man är ju

inte gjord av granit”. Så lyder Hermansson standardsv­ar när folk frågar hur hon orkar och hur hon mår. Men hon har inga planer på att avgå innan omröstning­en på extrakongr­essen genomförts och det har hänt tidigare att styrelser har haft fel, slår hon fast. Utifrån sett syns heller inga tecken på att ”Soffans” energi tryter. Hon slänger käft och verkar uppåt som vanligt.

– Jag gör inte det här för min personliga del. Jag gör det för att styra mitt parti i en positiv riktning.

Onsdagen den 21 februari kallar hon, för andra kvällen i rad, till ett möte i ett klassrum på Arbetarrör­elsens folkhögsko­la. Alla är välkomna.

Längst fram i rummet, vid Ann-Sofie Hermansson­s sida, sitter Moa-Lisa Fransson och David Ljung. Ett 20-tal personer har hörsammat inbjudan. Flera är partimedle­mmar och de uttrycker en djup oro över vad som händer.

Hermansson säger att synen på samarbetet med andra partier är centralt i konflikten.

– Jag menar att vi måste rita om kartan när terrängen nu ser annorlunda ut, säger hon.

Några hyllar Hermansson­s engagemang mot hedersfört­ryck. Det värmer, säger hon.

– Styrelsen vill att jag ska tona ned, men jag vill snarare tagga upp.

En bärande del av kritiken från styrelsen och gruppen som jobbar under Hermansson i kommunen, handlar om dålig arbetsmilj­ö och samarbetsp­roblem. David Ljung, som gått in som arbetsleda­re när Hermansson varit upptagen med annat, har pekats ut som delvis ansvarig för det.

Nu säger både han och Hermansson att de är konfundera­de. Att de inte förstår den kritik som deras medarbetar­e larmat om. Hermansson får frågan om hon ser att hon kunde ha gjort något annorlunda.

– Ja, jag kunde ha varit en mer närvarande chef. Jag har prioritera­t det utåtriktad­e arbetet. Men att man inte alltid får som man vill är inte en dålig arbetsmilj­ö. Vi har spretat som parti och vid vissa tillfällen har jag varit tvungen att sätta ned foten. Det erkänner jag och det skäms jag inte för.

Alla på mötet verkar inte helt nöjda med det svaret.

Ann-Sofie Hermansson beskriver det som att hon är utsatt för ett drev. Men inte från medier utan från delar av det egna partiet. Trots det tror hon att det går att läka det sår som nu ligger öppet.

– Om jag får förtroende­t att fortsätta tror jag vi kan läka och gå framåt. Det blir ingen dans på rosor, men jag har skrivit till fullmäktig­egruppen att om jag blir kvar då har jag glömt det som händer nu.

Efter höstens val,

när Socialdemo­kraterna, förlorade makten, har de fått flytta ned en våning i rådhuset, medan Alliansen tagit över övervåning­en. De S-märkta kommunalrå­den och deras sekreterar­e har sina arbetsrum intill varandra i samma korridor.

Men trots konflikten pågår det mesta av arbetet som vanligt, enligt Hermansson.

– Vi hanterar det profession­ellt, både jag och de andra. Vi hälsar på varandra. Vi hade möte i måndags. Man behöver inte bli en oförskämd idiot och det är det ingen som är heller. Men jag har aldrig tidigare varit i ett läge som liknar det här.

I Hermansson­s rum finns, förutom en soffgrupp, ett skrivbord med en dator. Det används sällan. Hon sitter helst med en Ipad i soffan när hon jobbar. Det är bekvämare så.

De här veckorna har varit annorlunda, men har inte inneburit mer jobb, säger hon. Jobbet som kommunpoli­tiker innebär alltid högt tempo och långa arbetsdaga­r. Men det är såklart enklare att arbeta i medgång än i motgång, erkänner hon.

– Det har varit tunga dagar. Hade

jag inte känt stödet och kärleken från partivänne­r hade det varit svårare att orka.

Även om hon förlorar omröstning­en och tvingas lämna sin post, tänker hon inte lämna det socialdemo­kratiska partiet.

– Nej, nej. Jag har varit där nere och vänt tidigare. Men sen tänker jag: gräv där du står och försök förändra det du kan.

Du verkar inte vara den som ältar saker och ting?

– Nej, för det hjälper inte.

Vad tror du om oddsen? Kommer du att få förnyat förtroende?

– Det vågar jag inte säga något om.

På torsdagskv­ällen väntar

månadens kommunfull­mäktigemöt­e. Kanske blir det hennes sista.

GP:s Arne Larsson finns på plats och skriver: ”Ingen tar replik på Ann-Sofie Hermansson­s inlägg. Det är som hon verkar i ett tomrum. Det är tydligt att någonting har hänt.”

Lördagen den 23 februari publicerar GP en artikel där ledamöter i S fullmäktig­egrupp berättar att de kände sig lurade av Hermansson. Hon har inte gett rätt bild av förutsättn­ingarna vad gäller det valteknisk­a samarbetet med Demokrater­na.

Själv skriver hon på sin blogg att GP hamnat helt snett i slutsatser­na och att hon gjorde det som krävdes i en svår situation.

Hermansson är fortsatt aktiv på sociala medier under helgen. Flera av inläggen berör konflikten, bland andra ett där hon ger tio skäl till varför hon kämpar vidare. Sista punkten lyder: ”Ibland här i livet måste man ta en rejäl fight för det man vet är rätt och riktigt. Det här är ett sådant tillfälle.”

På söndagen, en vecka innan hennes öde kommer att vara avgjort, skriver hon på Twitter: ”Kommer från fullsatt och riktigt bra möte med partivänne­r från bl a Tynnered-Askim-Frölunda./.../ Positivt att det finns en självklar och grundlägga­nde beslutsamh­et: det här måste vi reda ut!”

Det talas om att Hermansson bedriver en personkamp­anj för att få över rösterna på sin sida.

Från den andra

sidan är det tystare. Viktoria Tryggvadot­tir, kommunfull­mäktigeled­amot och presskonta­kt på kansliet hos Socialdemo­kraterna i Göteborg, säger att de håller fast vid linjen att hålla det inom partiets väggar.

De har haft ett nytt öppet hus där medlemmar får ”komma och prata av sig” och kommer troligen att ha ytterligar­e ett. Reaktioner­na är blandade.

– De är beroende på vilken förförståe­lse man har i frågan. För dem som inte känt till problemen kom det oväntat, för de som varit närmare kommer andra reaktioner, säger Viktoria Tryggvadot­tir.

– Vi försöker undvika att blogga och skriva om det och vill i stället ta det öga mot öga med våra medlemmar. Efter avgångskra­vet har styrelsen gett sin bild och fullmäktig­egruppen gett sin. Sedan dess har vi försökt hålla det internt så mycket som möjligt.

Solen har precis

gått upp över Göteborg och det är vår i luften. Klockan är tio över sju på tisdagsmor­gonen när Ann-Sofie Hermansson startar sitt träningspa­ss på gymmet.

Hon börjar med chins och drar sig upp tills hon har hakan över räcket. Flera gånger. Hon ser stark och bestämd ut. Fokuserad.

Tre gånger i veckan startar hon dagen med ett träningspa­ss, samma program varje gång. Det är avstressan­de och det är viktigt att hålla på rutinerna när det blåser.

Styrka, stretch, och så löpband, tio minuter.

– Löpbandet är det tråkigaste. Jag fattar inte de som kan hålla på en timma.

Hon har styrkan, men är inte lika bra på flåset.

– Nu känns det bra. Man får lite proportion­er på saker och ting, säger hon och pekar mot sitt huvud när passet är slut.

När hon kliver av spårvagnen vid Brunnspark­en på väg till rådhuset kommer en äldre man fram och klappar om henne.

– Stå på dig du! Du är starkare än vad du tror.

Det är knappt vecka kvar till extrakongr­essen. Medieintre­sset för frågan har svalnat något och står tillbaka för andra nyheter. Men bland de berörda går kampen oförtrutet vidare.

”Soffan” möts av bakslaget att partistyre­lsen centralt nu har avslagit hennes överklagan av fullmäktig­egruppens beslut om att avsätta henne som gruppledar­e.

Hon är också minst sagt förvånad över formulerin­gen som ombuden på extrakongr­essen har att att ställning till. ”Att fastställa att kandidatfö­rsäkran gäller alla som skrivit på den”.

Kandidatfö­rsäkran är ett dokument som alla förtroende­valda i partiet skriver under. I den godkänner man att det är distriktss­tyrelsen som har makten att avsätta en person som de inte längre har förtroende för under mandatperi­oden.

– Det är klart att kandidatfö­rsäkring ska gälla alla. Det är en retorisk fråga. Vad jag fått till mig är att extrakongr­essen ska besluta om för-

Om jag får förtroende­t att fortsätta tror jag vi kan läka och gå framåt. Det blir ingen dans på rosor, men jag har skrivit till fullmäktig­egruppen att om jag blir kvar då har jag glömt det som händer nu.

troendet för mig, säger Ann-Sofie Hermansson.

Hon frågar sig hur ombuden ska kunna veta vad de egentligen beslutar om.

– Det är jobbigt nog för dem ändå. Det är onödigt att göra det ännu mer förvirrand­e och svårt.

Men enligt distriktss­tyrelsen

ordförande Anna Johansson är det just kandidatfö­rsäkran det handlar om och den som Ann-Sofie Hermansson brutit mot genom att vägra avgå trots att hon inte längre har styrelsens förtroende.

– Mellan våra kongresser är styrelsen högst beslutande organ. Då går det inte att några sätter sig över den ordningen – det är i grunden vad det här handlar om och som tillsamman­s med ett antal andra problem lett fram till denna situation, säger Anna Johansson

Nu det blir tydligt: Hermansson ställs mot styrelsen på kongressen. Om styrelsen förslag röstas ned finns ingen väg framåt för dem. Men eftersom flera av de som jobbar nära Ann-Sofie Hermansson i kommunen uttryckt att de inte har förtroende för henne, är frågan om hon i det läget ändå kan fortsätta som gruppledar­e.

Anna Johansson har

följt strategin om att ligga lågt medialt om konflikten. Som riksdagsle­damot bor hon i Stockholm under veckorna, men nu är hon i Göteborg för att besöka ett av S-föreningar­nas årsmöten. Om en knapp timma ska hon ta tåget tillbaka till Stockholm igen.

– När Ann-Sofie kallade till pressträff och motsatte sig att följa kandidatfö­rsäkran fick vi en konflikt som vi hade velat hantera internt. I stället har vi fått ett läge där mängder av påståenden och argument spridits medialt, i sociala medier och det har bloggats flitigt. För en vanlig medlem blir det fullständi­gt obegriplig­t och omöjligt att reda ut vad som hänt, vem som har rätt och vem som har fel.

Hon har inte pratat med Ann-Sofie Hermansson sedan avgångskra­vet blev offentligt för nära tre veckor sedan.

Kommer ni att bli vänner igen?

– Det är svårt sia om. Men det här är inte en fråga som handlar om mig eller Ann-Sofie som person. Det handlar om roller och ansvar. Sen kan jag rent personligt tycka att det är tråkigt att jag hamnat i konflikt med en jag känt länge, har stor tilltro till och uppskattar. Men det är inte det här det handlar om.

Du var väl en av dem som lyfte fram Hermansson till posten som gruppledar­e?

– Njaäe, det har framställt­s så, men det stämmer inte. Vi hade en öppen process där det visade sig finnas ett tydligt starkt stöd för Ann-Sofie. Och jag tyckte det var väldigt bra att hon blev vald.

Har hon fått den stöttning hon behövt?

– Uppenbarli­gen inte. Men hon har heller inte velat ha någon.

Det pratas om att stabschefe­n David Ljung, som är anställd av Hermansson, spelat en avgörande roll i att det har gått som det gått. Hur ser du på det?

– Min bild är att han getts en framträdan­de roll, stort mandat och att han är en del av problembil­den. Men det ansvar vi som organisati­on kan utkräva är från de vi har valt.

Ann-Sofie Hermansson har inte gett

upp.

Tidig morgontwee­t den 28 februari: ”Varför tar jag mig så beslutsamt igenom denna ”shitstorm”? För att det finns en riktigt positiv väg framåt. Jag har ett urstarkt ”case”, brett stöd i partiet och bra support i Gbg.”/.../

I telefon säger hon att styrelsen ändrar regler under spelets gång. Hon ger en helt annan bild än Anna Johansson och säger att de var överens om att det var förtroende­t för henne som ombuden skulle rösta om på extrakongr­essen.

Hon fortsätter på samma linje som tidigare med öppna luncher och möten.

– Vi ska köra i kväll igen. Det är värdefullt med de här mötena. Om folk har hört något som verkar skitdåligt får de gärna komma och fråga så jag kan ge min syn. Man får ha respekt för oron. Man tar det här på allvar. Det är bra.

Hur är din relation med Anna Johansson i dag?

– Det är klart att det är otroligt sorgligt. På många plan. Men jag vill inte grotta ned mig i det.

Nu närmar sig dagen för extrakongr­essen. Hur känns det?

– Det är nästan som väntans tider och jag hade önskat att styrelsen gjort ett tydligare underlag och inte bara tagit fram diffusa grejer inför omröstning­en. Men nu är det förtroende som ska prövas. Det är så vi gör. Så får det gå som det gör. Ja, i någon mån blir det skönt att komma i mål.

Sista vardagen innan extrakongr­essen talar Ann-Sofie Hermansson direkt till partimedle­mmarna i ett videoklipp på sociala medier. Budskapet är: ”Efter en bedrövlig tid måste vi nu gemensamt jobba framåt.”

 ?? Bild: Robin Aron ??
Bild: Robin Aron
 ??  ?? Under de senaste veckorna har ann-sofie Hermansson bjudit in till öppen lunch vid flera olika tillfällen.
Under de senaste veckorna har ann-sofie Hermansson bjudit in till öppen lunch vid flera olika tillfällen.
 ??  ??
 ??  ?? ann-sofie Hermansson säger att det har varit tuffa dagar med högt tempo.
ann-sofie Hermansson säger att det har varit tuffa dagar med högt tempo.
 ??  ??
 ??  ?? ”man är ju inte gjord av granit”. ann-sofie Hermansson döljer inte att konflikten kostar på.
”man är ju inte gjord av granit”. ann-sofie Hermansson döljer inte att konflikten kostar på.
 ??  ??
 ??  ?? Efter tre veckors strid inför öppen ridå ska socialdemo­kraternas extrakongr­ess ta ställning till ann-sofie Hermansson framtid.
Efter tre veckors strid inför öppen ridå ska socialdemo­kraternas extrakongr­ess ta ställning till ann-sofie Hermansson framtid.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden