Göteborgs-Posten

”Alla är vuxna människor och måste kunna ta kritik”

Frölunda har hittat rätt på slutet och radat upp segrarna. Men för bara några veckor sedan var det betydligt dystrare i omklädning­srummet. – Vi har haft många samtal under den här säsongen, säger Simon Hjalmarsso­n.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Första säsongen i Frölunda efter att Hjalmarsso­n lämnade KHL blev tung poängmässi­gt för honom. Han var en värvning som då förväntade­s bidra offensivt i match efter match.

– Jag tyckte aldrig att det var så jobbigt, säger han och fortsätter:

– Jag är alltid hårdast mot mig själv när jag inte har varit bra. Jag vill alltid spela bättre men utifrån känner jag ingen press från. När jag inte har gjort mina bästa matcher så är jag hårdast mot mig själv och det enda som gäller då är att knyta näven i fickan. Jag påverkas inte så mycket av vad andra säger eller tycker. Media och supportrar har tusen olika åsikter och det gäller att stänga ute det där.

Segern mot Örebro i torsdags var Frölundas femte raka hemma och efter guldet i CHL har klubben radat upp segrarna. Med sex matcher kvar av grundserie­n i SHL ligger laget trea i tabellen bakom Färjestad och Luleå.

– Vi sa till varandra efter det där guldet att de sista matcherna på säsongen skulle bli som ett slutspel för att ta en topp-sex-placering. Det har blivit lite av ett minislutsp­el för det är så viktigt att få hemmaförde­l i slutspelet och då går det inte att slå av på takten. Sen har vi hittat ett vägvinnand­e spel och även om vi inte spelar på topp så har vi hittat ett sätt att vinna på.

Skön känsla över att ha hittat rätt till slut?

– Ja, för det har varit väldigt mycket upp och ner under hela säsongen egentligen. Vi har haft många samtal om de där dipparna ... när vi spelar bra så har vi varit riktigt bra samtidigt som vi haft alldeles för många dippar då det varit riktigt dåligt. Nu phar vi verkligen hållit en högre lägstanivå.

Hur är de här samtalen som ni har haft? Går det vilt till?

– Alla härinne är vuxna och klarar av att ta kritik. Det handlar mycket att både som lag och individuel­lt se sig själv i spegeln och tänka på om man gjort allt man har kunnat. Vi måste kunna ha högre kravställa­n på varandra och inte ha några ursäkter för att inte jobba hårt. Det är lite dåligt att det tog så lång tid innan polletten trillade ner men bättre sent än aldrig. Vi ser mer och mer ut som ett lag som har möjlighet att gå långt och det siktar vi ju på.

Börjar ni snegla mot slutspelet och en lång vår?

– Inte på det sättet ... det är sex stentuffa matcher kvar som betyder otroligt mycket och det kommer bli ett lika stort getingbo i slutspelet om det är i serien. Men vi tränar ju för att det ska bli en lång vår, det är ju vårt mål hela säsongen och det har inte ändrats nu.

 ?? Arkivbild: Michael Erichsen ?? Frölundas spelare har haft många raka och öppna samtal under säsongen för att hitta rätt. Nu är laget nästan där, tycker assisteran­de kaptenen simon Hjalmarsso­n.
Arkivbild: Michael Erichsen Frölundas spelare har haft många raka och öppna samtal under säsongen för att hitta rätt. Nu är laget nästan där, tycker assisteran­de kaptenen simon Hjalmarsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden