Göteborgs-Posten

Jag hoppas spetsvinna med Donatomite i Guld

-

1 Shadow Gar är snabb ut och leder länge, kanske hela vägen då jag inte anser att hon är distanssva­g över 2140. Visst, 7 Darling Mearas är en tuff utmanare och hon har kapacitet att vinna från dödens i sitt sista framträdan­de innan avresan till Åke Svanstedt i USA. 5 Hevin Boko och 6 Kash Brodda räknas också, för då två träter kan en tredje vinna.

6 Burning Man är Petri Puro uppåt på och från springspår kan det bli vinst i ett öppet Klass II-lopp. Jag streckar en sextett, dock inte

som jag kör. Ja, han nog bara en platslurin­g.

är en bra norsk snabbloppa­re som nu kan vinna från ledning, för jag ska göra allt för att hålla ut 4 Dante Boko och

5 Västerboon­theNews – så det kan gå ruskigt fort första 300. En eller tre? Jag spikar Donatomite.

6 Cheerful Rivner

var jag inne på att spika men jag kör 10 Okaloosa Bell, ett riktigt bra sto från Lars Järpedals framgångsr­ika stall. Nu var Peter Unterstein­ers sto strålande i årsdebuten så det blir tufft. Streckar också duon 13 Darling Harbour och 15 Ryssebo la Reine, två ston av hög klass.

5 Vlad del Ronco

var duktig vid V75-segern senast. Nu är det något tuffare motstånd men jag väljer att singelstre­cka då den svåraste motståndar­en, nämligen 11 Thriller NP, fick bakspår.

3 Star Keeper och Flemming Jensen är draget, dels för att det är en startsnabb vass sprinter, dels är det Flemmings enda starthäst denna V75-dag. Sex streck bör räcka långt, tycker jag. 3 Velvet Gio gynnas av att det är valfri balans och han brukar höja sig rejält med barfotabal­ans, men jag hoppas kunna vinna med

6 Västerbo Exact. Han gillar 2640. Bra är också Derby-finalisten 10 Transcende­nce, nu åter från en Frankrike-turné. Glöm inte bort 7 Olle Rols.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden