Göteborgs-Posten

I SISTA STUND MED THOMAS UHRBERG

-

Målet är att hålla ut Dante Boko och ta ledningen med norska Donatomite i Guld för att sedan leda runt om. Ja, jag spikar. Fräckt? Nja, inte speciellt – fast normalt är det ett garderings­lopp ...

Jag kan få en bra lördag i V75 på Halmstad. Förutom Donatomite ska också Okaloosa Bell och Västerbo Exact ha goda segerchans­er.

Ja, Västerbo Exact har ju redan vunnit V75 i år, både i årsdebuten på Jägersro och senast på Axevalla.

Först var det från spets, sedan en lugn dödens.

Och, nu vill jag helt undvika dödens då det handlar om 2640 meter. Han är mycket snabb ut, så jag provar för ledning. Om jag inte lyckas? Ja, en invändig resa finns inte med i planen så vi får se hur det blir.

Donatomite startsnabb

I april 2016 gjorde USA-importen Donatomite debut i Frode Hamres regi. Det har sedan dess blivit 13 segrar i Norge och en i Sverige. Nu är det start 50:e i karriären och den här sjuårige valacken var överlägsen på Bjerke i sin årsdebut.

Och, han ska vara bättre nu och taktiken är alltså ledning – kosta vad det kosta vill ...

Nu vet jag att Adrian Kolgjini är mer än offensiv, så det kommer att gå fort första 300 meterna. Ja, det kan bli en riktigt spännande spetsstrid helt i publikens smak.

Och, de som söker en rysare av klass i detta Guld-race kan nog strecka tolvårige Kadett CD.

Jag spikar dock Donatomite.

Fem tippar V75 ej seriöst

Jag är med i ”Fem tippar V75”. Tvingades tippa i måndags förmiddag, mellan tummen och pekfingret cirka 16-17 timmar efter startlista­n blivit klar på söndagskvä­llen.

De flesta förstår att det är oerhört svårt att på den tiden göra ett seriöst V75-system och för mig var det här sista gången jag ställde upp för den här ATG-produkten.

Så ni som brukar utgå från ”Fem tippar V75” när ni gör era system ska vara medveten om hur illa ställt det är när vi måste tippa.

I övrigt; ja, visst var det en fantastisk torsdag med VM-stafettgul­d för de svenska tjejerna.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden