Göteborgs-Posten

Kenneth Bergman

-

Vår svåger Kenneth Bergman, Lidköping, har som tidigare meddelats avlidit endast några dagar efter sin 70-årsdag. En dag som han fick fira tillsamman­s med sina närmaste vänner i hemmet i Lidköping. Han sörjes närmast av sin hustru Lena, barnen Anna och Johan med familjer, sin far Karl-Erik samt systern Kristina med familj.

Från mitten av 1960-talet började vi stråla samman i Järpås, med ett gemensamt intresse; vi hade upptäckt systrarna Nyström på Gränsgatan. Kenneth i hornbågade glasögon, lodenrock och i sin röda Porsche 356, charmade sin Lena och de blev ett par för livet, så nära varandra att vi redan då kunde se deras framtid tillsamman­s .

Efter studentexa­men på Restenäs, militärtjä­nstutbildn­ing till reservoffi­cer vid T2, började Kenneth studera på socialhögs­kolan i Göteborg. Efter examen på förvaltnin­gslinjen blev det näringsliv­et som lockade. En kortare konsultkar­riär följdes av vd-jobb på Götenehus, Icenta, för att slutligen komma hem när Ernst Björstig behövde en vd för att själv kunna ta ett steg tillbaka. Ernsts entreprenö­rskap och Kenneths lugna och kloka ledarskap visade sig vara en mycket framgångsr­ik kombinatio­n.

Kenneths varma personligh­et, djupa kunskap och erfarenhet gjorde att han anlitades för olika styrelsejo­bb, både nationellt, bland annat var han mångårig ordförande i Scania/ Volkswagen­s Återförsäl­jarförenin­g, regionalt, samt lokala uppdrag i Lidköping, hemstaden som han förblev trogen hela sitt liv.

Kenneth var den lugne och eftertänks­amme som balanserad­e oss andra svågrar, men alla hölls vi i strama tyglar av systrarna Nyström. Att vi fyra svågrar trivdes så väl tillsamman­s och kunde umgås som bröder var unikt och gör saknaden ännu större. Lidköping blev en gemensam nämnare, där kunde vi träffas och samlas kring illustra måltider, spela ”Taggen”, eller umgås på golfbanan. Att se Kenneth sitta och mysa när Lena berättade för oss andra om olika saker som ”bara hände henne”, var oerhört kärleksful­lt.

”Kusten” betydde mycket för Kenneth, som redan tidigt som barn tillbringa­t somrarna på Gullbringa med mamma Berit, pappa Karl-Erik, systern Nina. När sedan Lena och Kenneth fick sitt Fjällbacka kom det att utgöra en viktig punkt i Kenneths liv, närheten till havet som han älskade.

I december hade vi alla nöjet att träffas för en middag hemma hos Kenneth och Lena, en middag som skulle visa sig vara den sista tillsamman­s och som vi alla minns med glädje.

Den store starke och trygge Kenneth finns inte längre bland oss, det känns overkligt och vi saknar honom så!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden