Göteborgs-Posten

Lyckliga vinnare i GP-pucken

Förra året föll Kållered i finalen. I årets upplaga av GP-pucken fick isbjörnarn­a sin revansch. ”Obeskrivli­gt”, säger målvakten Axel Nyman efter finalmatch­en mot Frölunda Indians.

- Oskar Avedal oskar.avedal@gp.se

Kållered Icebears 4 Frölunda Indians Vit 1

Finalerna av GP-pucken lockade till storpublik i Tuve Ishall. Den sista finalen, mellan Frölunda Indians och Kållered Icebears, var inget undantag. Läktaren fylldes till bredden av supportrar som gjorde vad de kunde för att stötta sina lag.

– Det är gott och ont. Man får med sig bra med fart och pepp. Men å andra sidan blir det svårt att prata ute på isen när man inte hör något. Jag fick skrika några gånger men dom hörde inte riktigt när det var sådant tryck, säger Kålleredsm­ålvakten Axel Nyman och fortsätter:

– Man blir både lugn och uppstressa­d på samma gång. Det känns ju bra och man vet att man har folk med sig. Gör man något bra så får man applåder då bygger man upp självförtr­oendet.

Förra året tog

sig Kållered hela vägen till finalen. Men väl där blev Skövde för starka. I år har revanschlu­sten varit stor för laget.

– Vi hade ett mål, det var att vinna. Det är otroligt skönt att ha lyckats. Man kan inte riktigt prata om det såhär efter, det är obeskrivli­gt, säger målvakten Axel Nyman efter matchen.

Frölunda inledde starkt och hade mycket puck, men när Kållered anföll gick det snabbt. 1-0 till Kållered kom på just en sådan kontring. Axel Nyman i Kålleredsm­ålet tvingades till flera fina räddningar. Bland annat en dubbelrädd­ning när Frölunda tryckte på.

– Det var stim när det skakade och så. Men desto längre matchen gick desto säkrare blev det, säger Nyman.

I den andra

perioden kunde Frölunda kvittera genom. Avgörandet skulle gå snabbt för Kållered. Waldus Carlsson gjorde 2-1, kyligt framspelad av Alexander Eklöf. Sedan gjordes 3-1 av bara farten och 4-1 kunde stötas in i öppen kasse när Frölunda jagade i slutminute­rna.

– Det blir ju lätt så när det är två jättebra lag som möts. Det kunde gått åt vilket håll som helst men nu hade vi den kämpar-inställnin­gen och pannbenet som krävdes.

Det är sista året som laget får spela GP-pucken. Förutom att laget lyckats bättre och bättre i turneringe­n resultatmä­ssigt, så berättar Axel att turneringe­n är speciell på andra sätt.

– Man känner

verkligen att man blir äldre, med flerdagars turnering och bättre lag och så. Det är otroligt kul att spela GP-pucken, säger Axel Nyman.

Målskyttar: 1-0, Viktor Olihn, 1-1, Bastian Thörnblom, 2-1, 4-1, Waldus Carlsson, 3-1, Elliot Börjesson.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ??
Bild: Mathias Bergeld
 ?? Bilder: Mathias Bergeld ?? Förra året tog sig Kållered hela vägen till finalen. men väl där blev skövde för starka. I år har revanschlu­sten varit stor för laget.
Bilder: Mathias Bergeld Förra året tog sig Kållered hela vägen till finalen. men väl där blev skövde för starka. I år har revanschlu­sten varit stor för laget.
 ??  ?? ”gör man något bra så får man applåder då bygger man upp självförtr­oendet”, säger Kållereds målvakt axel nyman som på bilden hyllas av sina medspelare efter segern.
”gör man något bra så får man applåder då bygger man upp självförtr­oendet”, säger Kållereds målvakt axel nyman som på bilden hyllas av sina medspelare efter segern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden