Göteborgs-Posten

Därför tar Öis det försiktigt med Almeida

Tre matcher – tre korta inhopp. Det finns en logisk förklaring till att Ailton Almeida, 34, har fått sparsamt med speltid under Svenska cupen. – Vi tänker framåt och försöker bygga något bra, säger han.

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

0–0 på tavlan. Ett ynka mål och Örgryte skulle kunna besegra AIK och därigenom knipa en kvartsfina­lplats i Svenska cupen.

Ändå väntade tränaren Thomas Askebrand till den 76:e matchminut­en innan han bytte in storstjärn­an Ailton Almeida. Förklaring­en?

– Vi hade ganska bra koll på läget, det såg rätt bra ut. Eftersom Jönköping ledde (mot Norrby) visste vi att AIK behövde vinna, så det fanns ingen anledning att ändra, säger han.

– Man kanske kunde ha bytt in honom lite tidigare, men det såg rätt okej ut. Och jag tycker att Victor (Sköld) gjorde ett rätt bra försvarsar­bete plus att han såg ut att orka. Därav egentligen.

Ailton Almeida själv

var inte besviken. Inte heller över det faktum att det bara har blivit tre inhopp under Svenska cupens gruppspel.

– Vi tänker framåt och försöker bygga något bra här. Jag har pratat mycket med Thomas (Askebrand) och Stojan (Lukic). Vi har kommit överens om att försöka bygga något bra så att det inte ska bli några komplikati­oner. Jag förstår att alla supportrar som kommer för att se mig spela vill se mig 100 procent och som den spelare jag var här förut. Det vill jag också ge tillbaka, men vi försöker att inte snabba på det. Vi tar det på ett sätt så att det blir bra, säger han.

Så, det är logiskt att du inte har spelat mer under cupen?

– Ja, det har vi pratat om. Vi siktar mot superettan och att komma stärkt där.

Är det ändå frustreran­de att inte kunna vara 100 procent och spela en sådan här viktig match?

– Det är klart! Jag hade jättegärna spelat hela den här matchen, jag älskar att spela sådana här matcher mot bra motstånd. Almeida tillägger:

– Men det känns jättebra ändå. Jag hoppade in och kände mig lätt. Jag hade inte blivit gladare om jag hade fått en skada eller något. Jag tänker positivt hela tiden och bygger upp det.

Ailton Almeida har haft lite vadproblem under den senaste tiden, det ska också tilläggas.

– Jag hade lite känningar efter några hårdare träningar, men det känns okej nu.

 ??  ?? ailton almeida.
ailton almeida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden