Göteborgs-Posten

Mentalt tufft målkalas avklarat för Frölunda

Publiken älskade målfesten mellan Rögle och Frölunda. Men hur var det egentligen för Roger Rönnberg som kastades mellan hopp och förtvivlan – gång på gång? – Det var en tuff match mentalt, säger han.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Det har varit jämna och täta matcher mellan Rögle och Frölunda den här säsongen. Det såg ut att bli ännu en jämn kamp mellan de två lagen under lördagskvä­llen.

Få om ens någon hade dock kunnat räkna med att det skulle bli en helt galen målfest.

Ryan Lasch gav Frölunda en drömstart på matchen men Rögle kvitterade en minut senare. I den andra perioden gav Rhett Rakhshani Frölunda en drömstart men Rögle kvitterade en minut senare.

Tre minuter senare tog Rögle ledningen genom Taylor Matson och en minut senare kvitterade Simon Hjalmarsso­n.

Men målfesten var inte över där. I den tredje perioden gav Mats Rosseli Olsen sitt lag en drömstart. Men 16 sekunder senare var det kvitterat.

Med kvarten kvar av den tredje perioden skickade Simon Ryfors in 5–4 och Rögle såg ut att gå mot segern. Men då kvitterade Ponthus Westerholm, Chay Genoway gav Frölunda ledningen och Joel Lundqvist fastställd­e slutresult­atet.

– Det här är en sådan match som man som tränare inte älskar. Det kan man inte göra när man släpper in fem mål, då går det inte att vara helt nöjd. Samtidigt ska jag nog lyfta fram killarnas moral som gör att de klarar av att komma tillbaka och vinna den här matchen. Det är oerhört starkt av laget att klara av det, säger Roger Rönnberg och pustar ut:

– Det var en tuff match mentalt för spelarna. Det är därför jag beundrar deras mentalitet i tredje där de visar en jättebra skärpa.

Du såg ut att åldras fem år under den här matchen?

– Det hoppas jag verkligen inte att jag gjorde!

Segern mot Rögle var Frölundas sjunde på de åtta senaste matcherna i SHL. En svit som gör att laget hakar på Färjestad och Luleå i toppen av tabellen.

– Efter CHL-guldet så gjorde vi ett avstamp för resten av året. Det känns som att det här laget verkligen har siktet inställt på nästa trofé nu. Det är ett hungrigt lag och ett lag som verkligen tror på det vi gör, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– De är underbara lagkamrate­r mot varandra.

Hoppet om en topp-två-placering lever?

– Ja, vi vill ju vinna varenda match vi ställer upp i och det här är en bra träning inför slutspelet. Vi behöver inte fundera så mycket och jag är väldigt glad över att killarna har den skärpan.

 ?? Bilder: Petter Arvidson ?? Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 5-7.
Bilder: Petter Arvidson Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 5-7.
 ??  ?? ”det är ett hungrigt lag och ett lag som verkligen tror på det vi gör”, säger Frölundas tränare roger rönnberg om sina mannar.
”det är ett hungrigt lag och ett lag som verkligen tror på det vi gör”, säger Frölundas tränare roger rönnberg om sina mannar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden