Göteborgs-Posten

Säkrat kontrakt för GHC

Göteborg HC tog sin andra raka seger mot Karlskrona HK i SDHL-kvalet. Därmed är kontraktet för nästa säsong säkrat. – Det har varit en tuff säsong men efter de här två segrarna så känns det bra, säger GHC:s Hanna Thuvik, 16.

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Efter den första kvalmatche­n där Göteborg besegrade Karlskrona med 2–0 var det GHC som hade chansen att säkra en plats i nästa säsongs SDHL vid seger.

I lördagens möte som spelades i Angered arena var målnollan dock spräckt redan efter 2.50. Då var det Hanna Thuvik som hittade rätt.

Ett måls ledning

för GHC var det även efter två spelade perioder – då med 2–1 efter att Delaney Middlebroo­k satt dit 2–0 efter drygt 30 minuter innan Karlskrona reducerade tätt inpå den andra pausvilan.

Den sista tredjedele­n var jämn till en början. Chanser skapades åt båda håll.

När klockan slog 16.20 gjordes ett mål som skulle göra uppförsbac­ken brant för gästerna från Blekinge.

Hanna Thuvik nätade för andra gången i matchen och gjorde ställninge­n till 3–1.

– Det var en jämn match. Jag tycker de stod upp bättre i dag än vad de gjorde i förra matchen. Kul att få vinna, säger tvåmålssky­tten Thuvik.

Med endast en seger på 36 matcher i grundserie­n har det varit en säsong som varit tung. Men trots detta säger Thuvik att lagmoralen varit hög och är en stor bidragande orsak till att Göteborg spelar i den svenska högstaliga­n till hösten.

– Det är klart det är tufft att förlora hela tiden men jag tycker vi håller hyfsad nivå nu i slutet i alla fall. Det har varit en tuff säsong men efter de här två segrarna så känns det bra.

16-åringen som gör

sin första säsong i SDHL har trivts i sin nya miljö och är så klart mäkta glad efter lördagens resultat.

För nerverna har varit påtagliga. – Vi har varit lite oroliga men nu är vi kvar, så det känns bra. Det var nervöst innan dessa matcherna.

Mellan stolparna stod Nicole Jackson och motade 38 av 39 avslut mot henne i matchen.

– Laget spelade väldigt bra framför mig. Skotten kom från mindre bra vinklar vilket gjorde det lätt för mig. Men visst var det skönt att kunna hjälpa laget

Hur stor lättnad är det nu?

– Stor. Vi hade inte riktigt sett Karlskrona spela innan vilket gjorde att den första matchen var svår.

Hur tuff har den här säsongen varit för er?

– Väldigt tuff. Vi har spelat ganska bra men det har varit många matcher som vi tappat under en tiominuter­s period. Men vi har ändå hållit ihop som ett lag, säger GHC-målvakten Nicole Jackson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden