Göteborgs-Posten

EM-brons till Svärd Jacobsson

Sverige har tagit sin första medalj i inomhus-EM i Glasgow. Stavhoppar­en Melker Svärd Jacobsson hoppade 5,75 vilket räckte till en bronsmedal­j – svenskens första nationella mästerskap­smedalj på seniornivå.

- Ingela Ahlberg TT

Stavhoppar­en gick in på 5,55 och klarade i tredje försöket. Han fortsatte med att ta 5,75 i tredje försöket. Han rev en gång på 5,80 och sparade två hopp till 5,85 – men missade båda.

Svärd Jacobssons personliga rekord är 5,82, vilket han satte i vinter. I kvalet satte 25-åringen sitt andra hopp på 5,70.

Guldkampen stod mellan två polacker. Pawel Wojciechow­ski vann före Piotr Lisek.

Jonas Leanderson gjorde som i förra inne-EM – blev femma på 3 000 meter.

Andreas Kramer är

ett av Sveriges stora medaljhopp i EM i Glasgow. Och fjolårets EM-silvermeda­ljör hade inga problem att ta sig vidare till final som trea på 1.49,06. Kramer gick ut hårt i semifinale­n och tog täten.

– Jag hade en ganska tydlig plan och jag kunde genomföra den så exakt som jag hade tänkt. Jag svarade när någon kom nära och även när Jamie Webb kom med sin attack på slutet kände jag att jag hade råd att släppa förbi honom säger Kramer.

Kramer är Europaetta på distansen och fick sitt stora genombrott i somras när han överraskan­de knep ett silver på EM i Berlin.

För en annan göteborgar­e gick det däremot tyngre. Lovisa Lindh, även hon 800 meter, tog sig inte vidare till final. Under fredagen kom hon tvåa i sitt försökshea­t på 2.03,38. Men i semifinale­n hade 27-åringen det tuffare. Lindh slutade sexa, sist i sitt heat, på tiden 2.04,54.

– Det kändes bra på uppvärmnin­gen och jag trodde på topp tre för jag vet att jag är i bra form, säger Lindh efter insatsen.

För 60-meterslöpa­rna gick

det också tyngre. Irene Ekelund slutade sist i sin semifinal på 7,41.

Inte heller Austin Hamilton eller Henrik Larsson tog sig vidare till final.

 ??  ?? melker svärd Jacobsson hoppade 5,75 vilket räckte till en bronsmedal­j
melker svärd Jacobsson hoppade 5,75 vilket räckte till en bronsmedal­j

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden