Göteborgs-Posten

Häcken i kvartsfina­l i Svenska cupen efter vinst mot BP

BK Häcken spelar nästa helgs kvartsfina­l på Bravida arena. Motståndar­e kan bli IFK Göteborg eller Gais. – Det hade varit kul, det spelar väl egentligen ingen roll, säger Häckens segerskytt Alexander Jeremejeff.

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

BK Häcken 1 Brommapojk­arna 0

Häcken skapade en handfull chanser mot ett lågt stående BP, men lyckades bara göra ett mål. Det räckte för seger i matchen, förstaplat­s i gruppen – och avancemang till kvartsfina­l i Svenska cupen.

Dessutom får Häcken,

som en av de fyra främsta gruppsegra­rna, hemmaplans­fördel nästa helg. Matchen spelas antingen lördag eller söndag. Lottning sker på måndag.

– Vi måste ha blivit den bästa gruppettan på målskillna­d och det. Så nu får vi hemmaplans­fördel. Här hemma är vi starka, konstatera­r Alexander Jeremejeff som spräckte BP:s målnolla i andra halvlek. Det satt långt inne.

– Målvakten gjorde en lite för lös utåtpassni­ng som Nasiru (Moham- med) läste och snabbt slog in på mig så att jag blev fri. Då fick jag in den, det var skönt, säger Alexander Jeremejeff.

Han berättar om lagets taktik. – Vi gick för det såklart. Det gör vi alltid. Du såg när vi ledde med 1-0, då var det full fart framåt ändå. Vi bara körd.

Häckens vann gruppen på nio poäng.

– Jag tror att vi har släppt till fyra målchanser på de här tre matcherna i gruppspele­t. Vi har 11-1 i målskillna­d. Det mesta är bra, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Det är fortfarand­e oklart vilket lag Häcken kan lottas mot. Det klarnar under söndag.

– Det skulle kunna vara Gais till exempel. Det skulle kunna vara Blåvitt, konstatera­r Andreas Alm.

Hur ser du på en sådan match?

– Vi möter gärna det lag som är lägst rankat, inte utifrån att vi tror att det är lätt motstånd utan att sannolikhe­ten att slå dem är större. Att spela hemma är en stor fördel i cupen.

Vinner Gais med

ett mål mot Nyköping behöver Örebro besegra IFK Göteborg med tre mål eller IFK Göteborg besegra Örebro med fyra mål för att passera Gais i tabellen.

Gais har ett

bra läge inför avslutning­en? – Som det känns är det 25 procents chans att det blir Gais. Jag tror att de vinner gruppen, säger han.

Alexander Jeremejeff om att få möta Gais.

– Det hade varit kul. Det spelar väl egentligen ingen roll. Bravida är väl den sista platsen man vill komma till, säger han.

Allsvenska tvåan (IFK Norrköping) och trean (Malmö FF) åkte ur cupen på lördagen.

– Väldigt förvånande att de två lagen åkte ut. Malmö spelade mot Chelsea för en vecka sedan, nu knackar Öster ur dem ur cupen. Det är klart att det är inget annat än jätteförvå­nande för alla. Man undrar hur det ens är möjligt, säger Andreas Alm.

Häckens chans att

nå Europaspel är seger i Svenska cupen.

– Jo, men vi siktar på att vinna nästa match först i alla fall. Det är svårt att tänka final när man inte vet vilka man ska möta, säger Andreas Alm.

Paulinho gjorde sin första match från start och skötte sig bra.

– Han spelade 90 minuter dessutom. Vi försöker få igång honom, precis som i fjol, på bästa sätt. Han behöver det. Han spelade med hela sitt hjärta i dag. Alla ser att det finns en bit kvar. Det går stolpe in när han är i form.

Häcken saknade ett antal spelare. Andreas Alm igen:

– Viktor (Lundberg) tränade fullt i dag i sin rehab utanför fotbollen. Han tror jag är laguttagni­ngsbar till nästa helg. ”Dalla” (Irandust) har ett par veckor kvar innan han är i full träning. Kari (Arkivuo) samma sak. Han har en ny skada, den är färsk, han är inte med och konkurrera­r på ett tag. Jag hoppas att alla är laguttagni­ngsbara till en allsvensk premiär.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? alexander Jeremejeff skjuter 1-0 mot BP.
Bild: MICHAEL ERICHSEN alexander Jeremejeff skjuter 1-0 mot BP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden