Göteborgs-Posten

Lundqvist fick bästa presenten

Hur firar man bäst en 37-årsdag? Jo, om man heter Joel Lundqvist så gör man det genom att spräcka en 16 matcher lång målnolla borta mot Rögle. – Det var en bra avslutning på dagen, säger han.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Ryan Lasch har öst in poäng, Samuel Fagemo har öst in mål och Simon Hjalmarsso­n har hittat formen. Men Frölundas lagkapten, Joel Lundqvist har fått kämpa med att hitta rätt framför kassen.

Totalt blev det hela 16 matcher innan fullträffe­n kom igen för honom.

Detta samma dag som han firade sin 37-årsdag.

En bättre födelsedag­spresent

kunde han väl knappast ha fått?

– Det var en bra avslutning på dagen, det får man allt säga! Skönt att avsluta med en vinst och ha en skön bussresa hemåt nu, säger han.

Målet gjorde han i öppen kasse när Rögle jagade en kvittering men istället fick se Joel Lundqvist få öppet mål och chansen att sätta dit 7–5 för sitt Frölunda.

– Det är jättebra och starkt att vi kommer tillbaka i den här matchen. Det här var en konstig match så vi ska inte överanalys­era för mycket utan ta vinsten och sen får vi förbättra några saker, säger han och fortsätter:

– Det var verkligen en märklig match det här ...

Rönnberg verkade ändå hantera matchen ganska bra?

– Lite så ... han fick djupandas några gånger och ta segern. Sen vet vi alla att det är grejer som vi måste göra bättre. Men vi hittar ett sätt att vinna matchen och har en bra vecka nu med tre segrar och en positiv trend. Då ska vi inte hitta sätt att sura ned miljön för mycket, säger han och fortsätter:

– Vi får suga åt oss de bra sakerna vi gör och trenden vi är inne i. I den här delen av säsongen gäller det att bygga energi och självförtr­oende för hela laget.

Då borde ni ha ganska gott om det just nu?

– Ja, det tycker jag! Sen måste vi bli mer noggranna hela tiden för ju fler segrar vi tar desto närmare kommer vi en förlust.

Karriären för Joel

Lundqvist inleddes annars som juniorspel­are i just Rögle. Att han drygt 20 år senare skulle ha tre VM-guld, tre SHL-guld och tre guld i CHL hade han knappat kunna drömma om.

– Jag drömde ju men trodde kanske inte att det skulle bära hela vägen hit. Men jag trivdes väldigt bra i Rögle och har kvar kompisar som bor i området. Men Frölunda har alltid varit laget för mig, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden