Göteborgs-Posten

”Vi kommer kriga till sista sekund”

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi ser cupen som Blåvitts chans att vinna en titel i år. Och han menar att klubben gjort det bästa av situatione­n som uppstod efter skandalder­byt. – Det har de ansvariga i klubben skött på ett perfekt sätt, precis som spela

- Eric Hilmersson eric.hilmersson@gp.se

IFK Göteborg inledde gruppspele­t i cupen med seger mot Nyköping. Sedan kom derby-matchen, som avbryts och som slutade med att Gais tilldömdes segern med 3–0. Nu återstår Örebro på bortaplan och läget är raffinerat: Samtliga fyra lag i gruppen står på tre poäng och har möjlighet att ta sig till slutspel.

– Det känns

skönt att få spela fotboll igen. Vårt fokus är på det som komma skall och vi har ju fortfarand­e en teoretisk möjlighet att gå vidare och vi är fast beslutna att allt vi kan. Vi är inställda på att vi kan greja det, säger Poya Asbaghi.

Han menar att laget, trots den turbulens som varit den senaste veckan, lyckats behålla fokus på uppgiften.

– Det ska spelarna ha en eloge för. Det är lätt att dras med i massa annat, men våra spelare har varit otroligt profession­ella i att koppla bort och ställa in siktet på rätt saker, det vill säga hur vi ska slå Örebro.

– Det är klart att alla påverkas, hela klubben påverkas på sätt och vis. Men sedan kan man välja att påverkas på rätt sätt, att gå vidare och fokusera på nästa aktion, nästa match, nästa träning. Och där har vår trupp varit föredömlig, säger Asbaghi.

IFK-tränaren har legat lågt i de diskussion­er som uppstått efter derbyt och menar att han, precis som spelarna, kunnat ägna sig åt fotboll trots den ovanliga situatione­n.

– Det har klubben skött på ett föredömlig­t sätt, så där har inte vi i den sportsliga verksamhet­en behövt bidra. Så det har de ansvariga i klubben skött på ett perfekt sätt, precis som spelarna.

Vad skulle det betyda för er att gå till kvartsfina­l i Svenska cupen?

– Extremt mycket. Cupen är alltid viktig för en klubb som Blåvitt. För oss är det vår stora chans på en titel, så vi kommer att kriga till sista sekund för att få med oss den där kvartsfina­lbiljetten, säger Asbaghi.

I truppen mot Örebro saknas skadade August Erlingmark, medan Carl Starfelt är tillbaka efter sin operation i vintras. Den sistnämnde är dock inte i form för att starta än, enligt tränare Asbaghi.

 ?? Bild: Petter Arvidson ?? ”Vi har ju fortfarand­e en teoretisk möjlighet att gå vidare”, säger IFK göteborgs tränare Poya asbaghi.
Bild: Petter Arvidson ”Vi har ju fortfarand­e en teoretisk möjlighet att gå vidare”, säger IFK göteborgs tränare Poya asbaghi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden