Göteborgs-Posten

Gyllene cup-chans för Gais

Gais lämnade walk over och riskerade att tilldömas en 0–3-förlust mot IFK Göteborg. I stället blev det precis tvärtom – och nu leder man plötsligt gruppen med en match kvar. – Det är ju ett skitbra utgångsläg­e, säger Andreas Östling.

- Eric Hilmersson eric.hilmersson@gp.se

Efter att målvakten Marko Johansson skadats under raketattac­ken i derbyt valde Gais att inte ställa upp i den uppskjutna matchen mot IFK Göteborg. Man meddelade senare att klubben lämnar WO till matchen – trots att det kunde innebära en risk att Blåvitt skulle tilldömas segern.

Men disciplinn­ämnden gav Gais segern, och tack vare sin målskillna­d leder man nu gruppen med en match kvar.

– Det är ju ett skitbra utgångsläg­e. Det är bara att gå ut och köra och ta våra tre poäng så vi ser till att gå vidare. För nu fick vi en väldigt bra chans, säger Andreas Östling.

Söndagens motstånd är

Nyköping, som förlorade sin första match mot IFK Göteborg, men sedan skrällde och vann mot Örebro. Gais får dock ändå ses som favorit mot division 1-laget.

– På pappret är det väl så, men cupen är som den är. Det är många som slår underifrån och Nyköping slog ju Örebro senast. Vi går in heltaggade och vet att det kommer att bli tufft, säger Östling.

Han ser, liksom många andra, fram emot att kunna fokusera på att spela fotboll igen, efter en rörig vecka fylld av ovisshet och stundtals hetsig debatt.

– Det ska bli kul att lira. Det har varit mycket snack, men nu får vi äntligen gå ut på plan igen. Jag har mest funderat på att träna och hålla igång. Det kommer ju en ny match nu så jag har inte tänkt så mycket, utan bara lirat.

Vad tänkte du när Gais lämnade WO?

– Jag vet inte, jag har inte blandat mig i det så mycket. Men Marko fick ju ont så det var svårt att ställa upp i den matchen. Jag vet att de tar rätt beslut däruppe, så fokuserar jag på det jag kan.

Målskillna­d kan bli avgörande – innebär det full fart från start mot Nyköping?

– Ja, absolut. Det är ju det vi är bra på. Snabbt passningss­pel och hög press. Det blir hundra procent från start. I dag var vi väldigt bra på träningen, lugnade och koncentrer­ade men gjorde allt i hög fart. Då blir man bra, säger Östling.

En som missar matchen mot Nyköping är kapten Calle Nyström. Han opererade sig efter förra sä- songen och är fortfarand­e inte redo för spel.

– Det har tagit lite längre tid än vad som var förväntat. Men nu är jag på gång i alla fall. Ge mig någon vecka till så är jag med, säger Nyström.

Han hoppas att

lagkamrate­rna kan förvalta möjlighete­n att ta sig till kvartsfina­l i Svenska cupen.

– Läget är som det är och det är jätte-öppet. Jag hoppas verkligen vi kan bjuda upp till dans och att gubbarna gör en bra match nu när vi har fått det här läget.

 ?? Arkivbild: Michael Erichsen ?? ”det ska bli kul att lira igen. det har varit mycket snack, men nu får vi äntligen gå ut på plan igen”, säger gaisaren andreas östling.
Arkivbild: Michael Erichsen ”det ska bli kul att lira igen. det har varit mycket snack, men nu får vi äntligen gå ut på plan igen”, säger gaisaren andreas östling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden