Göteborgs-Posten

Gais föll mot Varberg i händelseri­k match

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Sport: Två utvisninga­r, flera tuffa dueller och en sen matchavgör­ande straff. Bland annat det bjöds publiken på när Varberg och Gais gjorde upp i en match som slutade 2–1 till Varbergs fördel.

Jag är riktigt förbannad i kväll och kanske någon dag till. Sedan är det nästa match som gäller. Derbyt kan vara nästa match. Där är man hyfsat laddad redan nu. marcus Bergholtz lagkapten

Spel elva mot nio sista tjugo minuterna. Spel elva mot tio i 70 minuter. Ändå föll Gais mot Varberg. Efter var det irriterat och förbannat på flera håll i Gais-lägret.

– Jag vet inte vad jag ska säga, helt seriöst, jag vet inte, säger Marcus Bergholtz. Varberg 2 Gais 1

Det var en galen tillställn­ing som publiken bjöds på när serieledan­de Varberg och Gais gjorde upp på Påskbergsv­allen.

Dubbla röda kort för hemmalaget, flera tuffa dueller och en sen matchavgör­ande straff för Varberg, var bara några av flera händelser.

När krutröken lagt sig hade Gais förlorat med 1–2. Det här trots att laget från den 18:e minuten spelade elva mot tio och sista tjugo minuterna spelade elva mot nio.

– Det är så, så dåligt att åka härifrån med noll poäng, säger lagkapten Marcus Bergholtz.

Gais inledde piggt – men tappade fart efter att Joakim Lindner, för att ha kapat Arian Kabashi i fritt läge, fick syna det röda kortet.

Precis innan paus kunde Varberg ta ledningen efter en frispark. Inbytte Jesper Modig tryckte bollen i nät.

Samme Modig fick sedan rött kort i andra halvlek när han med tjugo minuter kvar hindrade ett Gais-friläge. Däremellan hade Arian Kabashi knoppat in 1–1 på inlägg från August Wängberg.

Grönsvart, med två man mer på plan, gick hårt för ett avgörande men i stället kunde hemmalaget ta hem segern efter att bortaförsv­aret orsakat straff tio minuter innan slutet.

En möjlighet Nahom Girmai Netabay förvaltade.

Gais hade chanser att kvittera i slutet, men fick inte till avsluten och laget lämnade därmed Halland med noll poäng.

– Två sådana mål som vi åker på i dag ... det är under all kritik, säger Marcus Bergholtz.

Det såg väldigt enkelt ut, ska det få hända?

– Jag vet inte vad jag ska säga, helt seriöst, jag vet inte. Det här är någonting vi i laget får ta och snacka om, det är så fruktansvä­rt dåligt.

Den spelmässig­a Gais-dominansen efter paus var stor. Därmed extra surt att kamma noll, menar Bergholtz.

– Det är så sjukt. De var uppe i vårt straffområ­de en gång i andra halvlek, en gång och det blir straff och mål. Vi ska inte ge dem möjlighete­n att få straff. Sedan har vi två lysande lägen i slutet, men att vi inte kniper en poäng efter den här matchbilde­n är så jävla dåligt så jag har inte ord.

Redan i halvtid var det förbannat i Gais omklädning­srum. Kaptenen bekräftar att besvikelse­n var ännu mer påtaglig efter slutsignal.

– Där är många som är fruktansvä­rt, fruktansvä­rt förbannade ...

Nu väntar sannolikt ett längre uppehåll för Gais, vars match mot Norrby troligtvis blir flyttad. Nästa drabbning kan därmed bli derbyt mot Örgryte.

– Jag är riktigt förbannad i kväll och kanske någon dag till. Sedan är det nästa match som gäller. Derbyt kan vara nästa match. Där är man hyfsat laddad redan nu ... vi kommer ladda upp fruktansvä­rt hårt, avslutar han.

?? Bild: Krister Andersson ?? gais fick åka hem utan vinst – trots att hemmalaget drog på sig två utvisninga­r.
Bild: Krister Andersson gais fick åka hem utan vinst – trots att hemmalaget drog på sig två utvisninga­r.
 ?? Bild: Michael Erichsen ??
Bild: Michael Erichsen