Göteborgs-Posten

Grinigt på Borås Arena – Irandust kritisk mot Elfsborg

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Elfsborg är ett tufft lag, de får ett rött kort mot sig och har ett par situatione­r som inte går deras väg. Men vi viker inte ner oss utan vi kan brottas och sparkas vi också. Daleho Irandust

Tio gula kort och ett rött. Det var grinigt värre på Borås Arena mellan Elfsborg och Häcken. Efteråt var Häckenstjä­rnan Daleho Irandust kritisk.

Det dröjde 20 minuter av mötet mellan Elfsborg och Häcken innan domare Andreas Ekberg halade upp det första gula kortet till Gustav Henriksson. Något som fick Kevin Sturh Ellegaard att reagera och bli varnad på köpet.

Därefter avlöste varningarn­a och frisparkar­na varandra. Gustav Henriksson skulle dessutom dra på sig sitt andra gula kort med dryga tio minuter kvar av den första halvleken. En utvisning som fick Elfsborg att sjunka allt lägre.

– Elfsborg är ett tufft lag, de får ett rött kort mot sig och har ett par situatione­r som inte går deras väg. Men vi viker inte ner oss utan vi kan brottas och sparkas vi också. Men det är irriterand­e när de ska lägga sig ner och filma, säger Daleho Irandust.

Mittfältar­en var inblandad i matchens mest irriterade sekvens. I en duell med Stian Gregersen blev Elfsborgs-backen liggande och Alexander Jeremejeff blev vansinnig och knuffade undan Simon Strand innan han måtte en panna mot Frederik Holst.

– Mitt bakhuvud träffar hans axel eller något och han faller ihop och tar sig mot foten. Jag fattar ingenting och det gör mig väldigt irriterad, säger Irandust. Upplever du att Elfsborgs-spelarna försöker få någon av er utvisad?

– Det är sådant spel som irriterar mig jäkligt mycket. Men det är så fotbollen ser ut nuförtiden och sen dödar de tid och gör det bra. Men jag fattar inte heller varför domaren inte lägger på mer tid! Jon Jönsson ligger ner i tvåtre minuter i slutet och domaren lägger bara till fyra minuter, jag fattar ingenting, säger han och fortsätter:

– Men jo, det var en grinig match det här.

Daleho Irandust skulle dessutom få matchens bästa chans att göra mål. Men i ett bra läge sköt han bollen högt, högt över från nära håll.

– Jag vill skjuta bollen lågt till höger men Simon Strand ger mig en bra knuff där, han knuffar mig i rätt läge och det är svårt för domaren att se det. Sen är det enklare att inte blåsa straff där när Elfsborg redan har ett rött kort och publiken mot sig. Så jag får ingen felträff, så skev är jag inte utan knuffen stör mig, säger han.

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ?? Varningarn­a och frisparkar­na avlöste varandra när Häcken mötte Elfsborg i går. ”Det var en grinig match”, sammanfatt­ar Daleho Irandust.
Bild: Jörgen Jarnberger Varningarn­a och frisparkar­na avlöste varandra när Häcken mötte Elfsborg i går. ”Det var en grinig match”, sammanfatt­ar Daleho Irandust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden