Göteborgs-Posten

Kabashi hade svårt att glädjas åt första målet

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Arian Kabashi har gjort sitt första seriemål i Gais-tröjan. – Klart det är något att ta med sig, men i dag var det mest negativt, säger målskytten.

Gais föll tungt på Påskbergsv­allen trots att laget stora delar av matchen spelade både med en och två man mer än motståndar­na. Men mitt i all grönsvart bedrövelse fanns det åtminstone en ljusglimt.

I den 68:e minuten knoppade Arian Kabashi in 1–1, vilket var Elfsborgsl­ånets första seriemål i Gais.

– Klart att det är något att ta med sig, säger han innan han fortsätter:

– Som offensiv spelare har du ett jobb. Jag kan vara bäst på plan, gör jag inga poäng har jag inte gjort mitt jobb. I dag gjorde jag äntligen mål och även om vi inte lyckades vinna matchen så försökte jag så gott jag kunde. Och jag vet att alla andra tio i elvan och spelarna som kom in också gjorde sitt bästa.

I dag gjorde jag äntligen mål och även om vi inte lyckades vinna matchen så försökte jag så gott jag kunde.

Ändå var målet inte mycket till plåster på såren, menar yttern.

– Klart det är något att ta med sig. Det finns alltid positiva och negativa saker att ta med sig, men i dag var det tyvärr mest negativa.

Och han var liksom alla andra i Gais-lägret besviken över att laget inte kunde utnyttja det numerära överläget bättre.

– Det finns inga förklaring­ar. Vi kan bara gå tillbaka till oss själva och rannsaka oss. Vi kan inte hålla på och leta ursäkter hit och dit och klaga på omständigh­eter, att vi måste träna på att vara två man mer eller så. Det är helt absurt. Det här var en match som vi skulle ha vunnit.

Han utvecklar:

– Vad ska man säga? De får ett jävla pissmål precis innan paus. De är tre-fyra spelare i vår box, vi är åtta-nio, men vi lyckades ändå inte lösa det. Det är alldeles för dåligt.

– Sedan när vi fick 1–1, kändes det som att vi var på gång, men så fick vi en straff emot oss. Matchen avgjordes i boxen. Vi var för dåliga i egen box och för dåliga i deras box. Vi hade två solklara lägen i slutet men gjorde inte mål.

 ?? Bild: Krister Andersson ??
Bild: Krister Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden