Göteborgs-Posten

Andersson om skadorna i landslaget: ”Ostressad”

- Robin Salomonsso­n TT

En petad målvakt, en skadeskjut­en backlinje och flera offensiva stjärnor som tvingats till sidlinjen. Skador och bristande speltid är huvudämnet när Janne Andersson samlar sitt landslag inför EM-kvalmatche­rna mot Malta och Spanien.

Victor Nilsson Lindelöf är inte med i truppen, Andreas Granqvist har missat flera matcher med klubblaget Helsingbor­g och Pontus Jansson fanns inte med när hans Leeds förlorade playoffmat­cherna till Premier League.

Det defensiva spelet har under Janne Andersson varit landslaget­s främsta signum. Men när Sverige samlas inför kommande EM-kvalmatche­r mot Malta (fredag) och Spanien (10 juni) gör man det med en skadeskjut­en backlinje.

Själv är Janne Andersson, åtminstone utåt sett, inte oroad.

– Vi har generellt sett haft ett starkt försvarssp­el oavsett vilka som har spelat. Även om förutsättn­ingarna inte är helt perfekta känner jag mig ganska ostressad, säger han på samlingens första presskonfe­rens.

På pappret möter ni två lag med olika kvalitéer. Finns det några tankar på att ställa över spelare mot Malta för att ha dem redo mot Spanien?

– Jag funderar inte på det sättet. Vi tar varje match på lika stort allvar oavsett vilka vi möter. Det är samma sak nu och jag har största respekt för motståndar­na. Därmed tar jag ut laget som har störst möjlighet att vinna.

Senaste gången Sverige mötte Malta var för tio år sedan i VM-kvalet till VM i Sydafrika.

Under Sveriges senaste landslagss­amling i slutet av mars vann landslaget mot Rumänien och spelade oavgjort mot Lars Lagerbäcks Norge efter en galen 3–3-match.

Mot Norge fanns inte Emil Forsberg med på planen på grund av skadeprobl­ematik, men det är inget som ska hämma den offensive mittfältar­en den här gången.

– Förra samlingen var det inte aktuellt med två matcher. Men nu finns inga restriktio­ner på det sättet, säger Janne Andersson.

Även om förutsättn­ingarna inte är helt perfekta känner jag mig ganska ostressad. janne andersson förbundska­pten

Emil Forsberg stod bland annat för en fin insats när hans Leipzig förlorade den tyska cupfinalen mot Bayern München och har under våren stått för sju poäng i Bundesliga.

Även skadade anfallaren Robin Quaisons prognos ser ljus ut. Han har rehabträna­t den senaste tiden,

– Den går fortsatt bra, inget har förändrats.

 ?? Arkivbild: Sören Andersson ?? Herrarnas förbundska­pten janne andersson fick svara på många frågor om skadade spelare i landslaget.
Arkivbild: Sören Andersson Herrarnas förbundska­pten janne andersson fick svara på många frågor om skadade spelare i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden