Göteborgs-Posten

Ruiz blev oväntat ny boxningsku­ng

-

Andy Ruiz har sensatione­llt detroniser­at britten Anthony Joshua och är ny världsmäst­are i tungviktsb­oxning.

– Jag kan fortfarand­e inte fatta det. Jag måste nypa mig själv för att se om det är sant, sade Ruiz efter matchen i New York, enligt nyhetsbyrå­n AFP.

– Allt är möjligt. Kolla på mig, jag har precis skrivit historia, fortsatte han.

Joshua, som tog OS-guld i London 2012, slogs för att försvara sina världsmäst­arbälten i såväl IBF, WBA som WBO. Andy Ruiz gick in i ringen som en riktig underdog, rund om magen och huvudet kortare än sin rival.

Men Ruiz, 29 år och med över 30 segrar varav 22 på knockout i bagaget, såg orädd ut. Visserlige­n var han den förste av de två som åkte i backen, detta efter en vänsterkro­k från Joshua i tredje ronden.

Men Ruiz svarade med samma mynt och golvade sin motståndar­e senare i samma rond. Ruiz följde sedan upp med en rak höger och fick ner sin motståndar­e en andra gång.

Efter att ha blivit nedslagen även en tredje och en fjärde gång spottade Anthony Joshua ut munskyddet i sjunde ronden och domaren bröt matchen.

Ruiz korades till

segrare på teknisk knockout och blev därmed historiens förste mexikansk-amerikansk­e tungviktsm­ästare.

– Jag tror att Mexiko har en mästare i varje viktklass och nu har vi en tungviktsm­ästare. Jag är så lycklig, sade Ruiz.

Från början var det tänkt att Anthony Joshua skulle möta den amerikansk­e boxaren Jarrell Miller. Men Miller åkte dit i ett dopningste­st, varpå Andy Ruiz snabbinkal­lades som ersättare.

Jag kan fortfarand­e inte fatta det. Jag måste nypa mig själv för att se om det är sant. andy Ruiz

 ?? Bild: Frank Franklin II ?? andy Ruiz slår ner anthony joshua i tredje ronden.
Bild: Frank Franklin II andy Ruiz slår ner anthony joshua i tredje ronden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden