Göteborgs-Posten

Klopp: Då brukar jag vara halvfull

- Simon Sjöstrand

Liverpool jublade vilt. Men gladast av alla var kanske Jürgen Klopp.

– Det här är den bästa kvällen i våra yrkesliv, säger den tyske tränaren efter finalseger­n mot Tottenham i Champions League.

Han fick se sitt Liverpool förlora titelfajte­n i Premier League med minsta möjliga marginal mot Manchester City.

97 poäng mot 98 – och kanske var det den där poängen som gjorde att Jürgen Klopp till slut fick sin revansch, och avslutade säsongen som vinnare i Europas finaste klubblagst­urnering.

Efter 2–0-segern i

Champions League-finalen blev den 51-årige succéträna­ren, som tidigare vunnit två tyska ligatitlar med Borussia Dortmund, upplyft och framburen av jublande spelare, innan han försökte sätta ord på sina känslor.

– Jag är så glad för killarna, för alla de här människorn­a och min familj. De offrar sig för mig och förtjänar det här mer än någon annan, säger Klopp till BT Sport.

Finalen i Madrid

var kanske något av ett sömnpiller – bortsett de första två minuterna där Mohamed Salah gjorde 1–0 på straff – men vad gör det för fansen, när resultatet blev att Liverpool tog sin sjätte titel i turneringe­n. Laget har nu bara Milan och Real Madrid framför sig när det gäller antalet CL-triumfer.

– Har du någonsin sett ett lag som fajtas så här utan bensin i tanken? Och vi har en målvakt (Alisson Becker) som får svåra saker att se enkla ut, säger Klopp.

– Det är den bästa kvällen i våra yrkesliv.

Samtidigt passade tysken på att skämta i tv-intervjun och berättade att hans firande skiljde sig något från hur det brukar se ut.

– Normalt sett är jag halvt berusad 20 minuter efter matchen, men nu har jag bara druckit vatten.

 ?? Bild: Bernat Armangue ?? Liverpools tränare Jürgen Klopp firade, och firades, vilt efter CLtriumfen mot Tottenham.
Bild: Bernat Armangue Liverpools tränare Jürgen Klopp firade, och firades, vilt efter CLtriumfen mot Tottenham.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden